Κυβέρνηση Παμπούκη, κυβέρνηση...ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ!

Το
Του Αναστάσιου Μ. Καζαντζίδη

Έχω την εντύπωση πως η κυβέρνηση των ΤΑΛΙΜΠΑΝ στο Αφγανιστάν, είχε περισσότερη ελευθερία στον τύπο και στους δημοσιογράφους από τη σημερινή κυβέρνηση των Παμπούκηδων.

Ιδιαίτερα δε μετά τις τελευταίες υποδείξεις προς τον κύριο ΤΡΑΓΚΑ και τη σημερινή δημοσιογραφική παρωδία των απίστευτων αντικαταστατών του στον REAL FM, θυμήθηκα εκείνες τις διώξεις της κυβέρνησης ΣΗΜΙΤΗ κατά της συγχωρεμένης της ΜΑΛΒΙΝΑΣ.
Τότε που κινέζο τον ανέβασε και κινέζο τον κατέβαζε τον πρώην πρωθυπουργό κι εκείνος δεν την άφηνε σε χλωρό κλαρί...
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο χώρο των ΜΜΕ στη χώρα μας, είναι ΤΡΑΓΙΚΟ!
Η ΕΣΗΕΑ ανύπαρκτη...
Πραγματικά μιλάμε για μια κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, που
αγγίζει τα όρια του ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΥ.
Και δε μιλάει κανείς!
Παντού ΣΙΩΠΗ , ΑΝΟΧΗ και ...ΣΥΝΕΝΟΧΗ!
Μα είναι δυνατόν σχεδόν όλοι σήμερα οι δημοσιογράφοι να ...ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ το ρητό: ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;
Αντί να ψέγουν και να κατακρίνουν τον πρωθυπουργό που απείλησε ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ τον ελληνικό λαό με εκλογές αν καταψηφιστούν οι αυτοδιοικητικοί υποψήφιοί του -ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ!- προσπαθούν με τα γνωστά καραγκιοζιλίκια τους να τον βάλουν στο ίδιο κάδρο με τον Σαμαρά!
Οι ΑΘΛΙΟΙ προπαγανδιστές της κακιάς ώρας!
Τι είπε ο Σαμαράς βρε φερέφωνα του Παπανδρεικού Μπολσεβικισμού;
Απείλησε με εκλογές; Αφού ΜΟΝΟ ο πρωθυπουργός μπορεί να το κάνει αυτό!
Είπε απλά αυτό που λένε εδώ και δεκαετίες τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ολόκληρη της Ευρώπη:
Να καταδικαστεί με την ψήφο των πολιτών η κυβερνητική πολιτική και να σταλεί μήνυμα για αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής!

Απλά πράγματα αγαπητά πράσινα ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!

http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_5458.html

Έστησαν τον Καμίνη στη σύσκεψη

Παρά τις δημόσιες παραινέσεις του πρωθυπουργού τα στελέχη, οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να στηρίξουν δημόσια τον κ.Καμίνη. Την προηγούμενη Τρίτη, είχε κανονιστεί σύσκεψη στην Ιπποκράτους μεταξύ του υπ.Δημάρχου, βουλευτών, στελεχών και υπουργών ώστε να ενισχυθεί η υποψηφιότητα του κ.Καμίνη, καθώς ο κ.Κακλαμάνη φαίνεται να κάνει "περίπατο".


Ενώ η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί στις δώδεκα, ο κ.Καμίνης περίμενε μέχρι τις δύο, χωρίς να εμφανιστεί κανένας. Οι υπουργοί ας δεχτούμε πως είχαν υποχρεώσεις, όμως οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ποιός ο λόγος που δεν πήγαν στο προγραμματισμένο ραντεβού;


Όπως φαίνεται ο κ.Καμίνης δεν έχει πείσει πολλούς από την κυβέρνηση και το κόμμα για την καταλληλότητά του για υποψήφιος δήμαρχος, άλλωστε δεν είναι λίγοι που κατακρίνουν την επιλογή δημόσια,ενώ πολλοί βουλευτές και υπουργοί δεν θέλουν ούτε ερωτήσεις από δημοσιογράφους να γίνονται για "την στήριξη Καμίνη".

http://www.politicsnews.gr/10334.html

Επίθεση σε εκλογικό περίπτερο του Κικίλια

Για το γεγονός, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα το πρωί, το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του συνδυασμού μας στο Σύνταγμα δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τραυμάτισαν τον φύλακα στο χέρι του και προξένησαν σημαντικές ζημιές στο περίπτερο.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις προσπάθειες ορισμένων να ανακόψουν την ανοδική μας πορεία. Δηλώνουμε απερίφραστα πως δε μας πτοούν, δε μας τρομοκρατούν.»

ενώ στην Αθήνα

Από όλα τα κιόσκια στην Πανόρμου έσπασαν μόνο του Κακλαμάνη

Τα “παιδιά” που λέει και ο Αλαβάνος δεν συγχωρούν τον Νικήτα για την στάση του τον Δεκέμβριο του 2008

Και από όλα τα περίπτερα στην Πανόρμου έσπασαν μόνο το δικό του

spasmena1 spasmena

http://apokentro.blogspot.com/2010/10/blog-post_28.html

Ομιλία της Χαράς Νικοπούλου για το Έπος του 1940

Ομιλία της Χαράς Νικοπούλου

για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ημέρες σαν τη σημερινή αναρωτιέμαι πάντα:
Πως να δείξεις σε έναν τυφλό το μεγαλείο του Παρθενώνα για να νιώσει την Ελληνική περηφάνια??..
Πως να βάλεις σε έναν κωφό να ακούσει την ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν και να ονειρευτεί??..
Πως να μιλήσεις σε έναν ξένο για το Ελληνικό έπος του 1940 για να αντιληφθεί τον ηρωισμό των Ελλήνων??..
Γι αυτό και εγώ σήμερα δε θα απευθυνθώ σε κανέναν άλλο παρά μόνο σε αυτούς που η καρδιά τους χτυπά ακόμη Ελληνικά και κυρίως σε εσάς σύγχρονα Ελληνόπουλα , σε εσάς που όλη η Ελλάδα στηρίζει το μέλλον της..
Σαν σήμερα λοιπόν πριν από 70 χρόνια ακριβώς ο Έλληνας για μια ακόμη φορά ξύπνησε μέσα του τον Λεωνίδα , μα τότε πιο λακωνικός από ποτέ άλλοτε, έκλεισε το

''ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ'' σε τρία γράμματα: "ΟΧΙ"

Μια άρνηση που ξεκινούσε από την Ελληνική ψυχή του πιο απλού Έλληνα και έφτανε μέχρι τα χείλη του τότε εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά.

Πριν από 70 χρόνια δεν υπήρχε κανένας Έλληνας , μεγάλος ή μικρός, νέος ή γέρος, άνδρας ή γυναίκα, που να σκεφτεί αν έπρεπε να κάνει το καθήκον του..
Όλοι μαζί ξεκίνησαν για την εθνική αντίσταση:
το ξυπόλυτο τάγμα, αποτελούμενο από μικρά παιδιά στην πρώτη γραμμή του αντιπερισπασμού,
οι γυναίκες της Πίνδου , αυτές που έκαναν τον στιχουργό να απορήσει και να τις υμνήσει λέγοντας,''γυναίκες ηπειρώτισσες , ξαφνιάσματα της φύσης, εχθρέ γιατί δε ρώτησες ποιον πας να πολεμήσεις''
οι υπερήφανοι Έλληνες φαντάροι , αυτοί που μόνοι στην πρώτη γραμμή, μα γεμάτοι σθένος πολεμούσαν για εσένα , αυτοί που δάκρυζαν, που πονούσαν , που ακρωτηριάστηκαν, που έχαναν τη ζωή τους , αυτοί που μέχρι και σήμερα τα οστά τους παραμένουν άταφα στα βουνά της σκλαβωμένης Βορείου Ηπείρου..
Τα ιστορικά γεγονότα λίγο πολύ γνωστά :
Προάγγελος του πολέμου η βύθιση του Ελληνικού αντιτορπιλικού ''Έλλη'' στις 15 Αυγούστου του 1940..
Δυο μήνες μετά στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940 , για τους Ιταλούς η 18η επέτειος από τη φασιστική ''πορεία προς τη Ρώμη'' που έφερε το 1922 τον Μουσολίνι στην εξουσία , ο Ιταλός πρεσβευτής στην Αθήνα Γκράτσι επισκέπτεται στην οικία του τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά και του επιδίδει τελεσίγραφο με το οποίο ζητούσε , εντός τριών ωρών , τη διέλευση και στάθμευση των Ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.
Με τη γαλλική φράση:'' alors, c'est la guerre'' , που σημαίνει ''πόλεμος λοιπόν'' ο Μεταξάς απορρίπτει το Ιταλικό τελεσίγραφο και απευθύνει διάγγελμα-κατάθεσης και μαρτυρίας Ελληνικής αφοσίωσης προς τον Ελληνικό λαό.
Αρχίζει έτσι η Ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας στο Αλβανικό μέτωπο, την ώρα που ο λαός διαδηλώνοντας στους δρόμους της Αθήνας κατά της Ιταλίας τρέχει με ενθουσιασμό να καταταγεί και να πολεμήσει στο μέτωπο..
Τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτόν τον πόλεμο είναι γεγονότα που χτίστηκαν με τον ηρωισμό και την αυτοθυσία όλων των Ελλήνων.

Ενδεικτικό του ηρωικού πνεύματος της εποχής είναι και το διάγγελμα του Ιωάννη Μεταξά προς τους Έλληνες..
Μίλησε με ανδρισμό και άγγιξε κάθε Ελληνική ψυχή ..
Μέχρι και σήμερα μας κάνει να νοιώθουμε πόσο φτωχή είναι η Ελλάδα από κυβερνήτες που ποτέ δε θα διαπραγματεύονταν την τιμή και την αξιοπρέπεια της και δε θα άφηναν κανέναν αέρα να πάρει καμιά Ελληνική σημαία, γιατί στην προκειμένη περίπτωση ο Έλληνας γίνηκε η ιαχή "ΑΕΡΑΣ'' στο σύνθημα που ακόμη αντιλαλεί στα αυτιά μας από το στόμα των στρατιωτών του 1940..
Α Ε Ρ Α !!!!!!!
Ο Ιωάννης Μεταξάς λοιπόν στο διάγγελμα του στις 28 Οκτωβρίου του 1940 αναφέρει:
''Η στιγμή έφτασε που θα αγωνισθούμε για την ανεξαρτησία της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμή της.
Μολονότι τηρήσαμε την πλέον αυστηρή ουδετερότητα και ίση προς όλους , η Ιταλία , χωρίς να αναγνωρίζει σε εμάς το δικαίωμα να ζούμε ως ελεύθεροι Έλληνες , μου ζήτησε σήμερα στις τρεις το πρωί την παράδοση τμημάτων του εθνικού εδάφους, κατά τη δική της βούληση και με σκοπό να καταλάβουν αυτές τις περιοχές.
Η κίνηση των στρατευμάτων τους θα άρχιζε στις 6 το πρωί.
Απάντησα στον Ιταλό πρέσβη ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθαυτό και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται τούτο ως κήρυξη πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδας.
Τώρα θα αποδείξουμε εάν πράγματι είμαστε άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποία μας εξασφάλισαν οι προπάτορες μας.
Όλο το έθνος ας ξεσηκωθεί σύσσωμο..
Αγωνισθήτε για την πατρίδα , τις γυναίκες, τα παιδιά σας και τις ιερές παραδόσεις σας. Ν υ ν υ π ε ρ π α ν τ ω ν ο α γ ω ν" !!

Πόσο μικρός τελικά αποδείχτηκε ο Ιταλός και ο Γερμανός αργότερα μπροστά στον Έλληνα φαντάρο..
Πόσο ανατριχιαστικά επικό ακούγεται στα αυτιά μας το τραγούδι της Σοφίας Βέμπο ''παιδιά της Ελλάδος παιδιά'', που έδινε κουράγιο στον Έλληνα φαντάρο μα και στην Ελληνίδα μάνα του 1940, την οποια προέτρεπε να δείξει ανδρειοσύνη λέγοντας:
''η πίκρα και η τρεμούλα σε μια γνήσια Ελληνοπούλα δεν ταιριάζουνε Ελληνίδες του Ζαλόγγου και της πόλης και του λόγγου και Πλακιώτισσες, όσο κι αν πικρά πονούμε υπερήφανα ας το πούμε σαν Σουλιώτισσες..''

Κανείς δεν έλειπε από τη μάχη!!
Κανείς δε δείλιασε στον πόνο!!
Κανείς δεν καταδέχτηκε να παραδοθεί!!
Γιατί όλοι ήσαν γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα , του Κολοκοτρώνη, του Κωσταντίνου Παλαιολόγου, και καθε Έλληνα πολεμιστή που άφησε την ψυχή του και έγραψε το όνομα του με αίμα στις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας!
Σήμερα λοιπόν παιδιά μετά από 70 χρόνια καλούμαστε να θυμηθούμε το Έπος του 1940,
όχι γιατί το έχουν τόσο ανάγκη οι ψυχές των ηρώων του τότε..
Αυτοί είναι πλέον αθάνατοι!!
Μα κυρίως γιατί εμείς νοιώθουμε την ανάγκη να πιαστούμε από μεγάλες ιδέες και ιδανικά και ίσως πιο πολύ από ποτέ άλλοτε να υψώσουμε το ανάστημα μας σε κάθε ξένο ή εγχώριο που επιβουλεύεται την εθνική υπόσταση της Ελλάδος και να βροντοφωνάξουμε το
Ο Χ Ι.
..Γιατί μπορεί να μένουμε προς το παρόν βουβοί στην άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στους ξενόφερτους κατακτητές , μα ας θυμηθούμε όλοι τα λόγια δύο Ελλήνων ποιητών αρχικά του Γιάννη Ρίτσου που μας ψυχογραφεί τονίζοντας:
''τούτος ο λαός αφέντη μου δεν ξέρει πολλά λόγια, σωπαίνει, ακούει και όσα του λες τα δένει κομπολόγια.... Κι από τους τάφους ξεκινάν όλοι οι νεκροί του αγώνα και μπαίνουν πάλι στη σειρά με σιδερένιο γόνα.. Και τούτο το περήφανο, το άμετρο ψυχομέτρι, μόνη σημαία το φως κρατεί, μόνο σπαθί τ' αλέτρι!!''
Μα ακόμη πιο χαρακτηριστικά ας μας συντροφεύουν στη σημερινή εθνική επέτειο του 1940 τα λόγια του Κωστή Παλαμά:
''παιδιά μου , ο πόλεμος για εσάς περνάει θριαμβευτής των αδίκων ο πόλεμος δεν είναι εκδικητής. Είναι ο θυμός της άνοιξης και της δημιουργίας. Η Ελλάδα είναι αβασίλευτη , με δάφνες και με κρίνα της νίκης! Παντοδύναμος την έπλασε τεχνίτης. Η δόξα το καμάρι της. Η αλήθεια είναι δική της.. Κι αν είναι και στον πόλεμο μέσα , η ζωή θυσία, ο τάφος είναι πέρασμα προς την αθανασία!!!''
Ε Λ Λ Α Δ Α : Χ ρ ό ν ι α Π ο λ λ ά !

Ομιλία Χαράς Νικοπούλου, Οκτώβριος 2010
Επιμέλεια παρουσίασης κειμένου -Εικόνες: Ιστολόγιο Αντιπαρακμή

O "Νομιμότατος" Κος Καμίνης

Ο άνθρωπος που θέλει να αλλάξει την Αθήνα κάνει απίστευτες παραβάσεις στην καθημερινότητά του (όλες οι φωτό σε προηγούμενη ανάρτηση). Ο φακός του Fimotro εντόπισε τον "νομιμότατο" Γ. Καμίνη να μην φοράει κράνος, να πηγαίνει αντίθετα στο απέναντι ρεύμα της Αμαλίας και να παραβιάζει την διάβαση των... πεζών! Οι φωτογραφίες είναι προχθεσινές. Ο ευαίσθητος Γ. Καμίνης που εκφράζει τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα θα παραιτηθεί της υποψηφιότητάς του όπως θα έκανε οποιοσδήποτε Ευρωπαίος στην θέση του;
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/fimotro_27.html
Από ότι φαίνεται με τις τροχαίες παραβάσεις έχει ένα θέμα όλη η παράταξη Καμίνη
δείτε και ένα απο τα στελέχη του, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να παρκάρει το αυτοκίνητο του (μέρα-μεσημέρι) μπροστά από το δημαρχείο τοποθετώντας μια ταμπέλα που προειδοποιούσε πως είναι ...δημοτικός σύμβουλος >> http://inhijack.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html
provatas

Θύελλα κατά Προβόπουλου

Η περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ, οι περικοπές στα Πανεπιστήμια καθώς και κλείσιμο ορισμένων ΑΕΙ που προτείνει η ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια για νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών, επισημαίνει η ενδιάμεση έκθεσή.

Ο κ. Προβόπουλος ζητεί να μπει "μαχαίρι" στις δαπάνες, προτείνοντας -μεταξύ άλλων- να σταματήσει η πολυδάπανη λειτουργία των ΚΑΠΗ.

"Ο κ. Προβόπουλος, επειδή ο ίδιος προφανώς δεν θα χρειαστεί ποτε να φιλοξενηθεί σε δημοτική Λέσχη Φιλίας, εισηγείται για τη σωτηρία της οικονομίας την κατάργησή τους" σχολίασε ο Δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνης.

Έκθεση ΤτΕ

Στην έκθεση, ο κ. Προβόπουλος τονίζει ακόμη ότι η οικονομία διανύει την δυσκολότερη φάση των τελευταίων δεκαετιών και προτείνει πρακτικές λύσεις για ενίσχυση των προσπαθειών στη κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ζητώντας -μεταξύ άλλων την άμεση συγχώνευση ή κατάργηση 5.000 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Ο Διοικητής της  ΤτΕ ζητεί να περιοριστεί σε ένα ή δύο ο αριθμός των κρατικών τηλεοπτικών καναλιών - συμπεριλαμβανομένου και του καναλιού της Βουλής - λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας τους.
Παράλληλα συστήνει στην κυβέρνηση το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ που καταβάλλεται μέσω τον λογαριασμών της ΔΕΗ να κατευθυνθεί στη μείωση του δημοσίου χρέους.
Ο διοικητής της ΤτΕ ζητεί επίσης να σταματήσει η πολυδάπανη λειτουργία των ΚΑΠΗ, ενώ προτείνει τον περιορισμό του αριθμού των ΤΕΙ και των δαπανών για τη μεταφορά μαθητών από τα απομακρυσμένα χωριά στα σχολεία καθώς και την αναστολή για μια πενταετία των δραστηριοτήτων της γενικής γραμματείας νέας γενιάς
Κάνει λόγο για συρρίκνωση της οικονομίας κατά 4% το τρέχον έτος και ανεργία πάνω από 12%, ενώ οι μέσες πραγματικές αποδοχές επηρεαζόμενες και από τον υψηλό πληθωρισμό θα μειωθούν κατά 8% στο σύνολο της οικονομίας και κατά 17% στο δημόσιο.
Στην έκθεση διαπιστώνεται σημαντική επιδείνωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία στο τέλος Ιουνίου έφταναν στο 9% με τα καταναλωτικά να καταγράφουν το μεγαλύτερο ποσοστό της τάξεως του 16,7%.

"Να τιμωρηθούν οι κλέφτες, αλλά και να αποτρέψουμε τη δυνατότητα να υπάρξουν στην Ελλάδα ξανά τέτοιες συμπεριφορές", δήλωσε, αναφορικά με τη φοροδιαφυγή, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στο Mega. 

"Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κατέθεσε την ετήσια έκθεση, η οποία φυσικά δεν είναι και θέση της Κυβέρνησης, που βαδίζει στη δική της πορεία, τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι τα ΚΑΠΗ δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ, οπότε και εδραιώθηκε το κράτος πρόνοιας, και για την Κυβέρνηση βρίσκονται σε προτεραιότητα.
"Ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να κόψουν τη φόρα του κ. Προβόπουλου, του κ. Παπανδρέου και όλων των άλλων που συνηγορούν σε μια τέτοια πολιτική" σχολίασε η γγ του ΚΚΕ αναφερόμενη στη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας. Χαρακτήρισε υποκριτική την αντίδραση της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή. Αυτά τα μέτρα που προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδας, πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα έχουν ήδη εφαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια στην Ευρώπη.
"Όσες απορίες μας άφησε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική συνέντευξη, τις απάντησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι, αν το μήνυμα της κάλπης είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι περικοπές μισθών, νέο ασφαλιστικό,  κατάργηση συμβάσεων εργασίας και αυξήσεις στα εισιτήρια", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα, όπου περιοδεύει.

Ιδεολογικά φορτισμένη νεοφιλελεύθερα χαρακτήρισε την έκθεση Προβόπουλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Αθήνα 984. Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε πως η έκθεση αποτελεί προπομπό κυβερνητικών επιλογών που συνήθως επακολουθούν, ενώ τόνισε ότι, θα περίμενε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να μην φορά "τόσο χρωματιστά γυαλιά" στην ανάλυσή του. 

Ανακοίνωση Δημάρχου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη

"Ο κ Προβόπουλος, επειδή ο ίδιος προφανώς δε θα χρειαστεί ποτέ να "φιλοξενηθεί" σε δημοτική λέσχη φιλίας, εισηγείται για τη σωτηρία της οικονομίας μας την κατάργησή τους. Στην ουσία, ό,τι έχει απομείνει από το λεγόμενο κοινωνικό κράτος - όπου μόνο οι ΟΤΑ έχουν να επιδείξουν έργο - να εξαφανιστεί. Αυτό πραγματικά είναι δίλημμα για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου", αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος  της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης απαντώντας  στις δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ, κατατίθεται την Τετάρτη, κατά πληροφορίες, η τροπολογία για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους, αναλόγως του εισοδήματός τους. Το ποσό θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την σύνταξη  από κάθε ταμείο και το Δημόσιο, πλην του ΟΓΑ για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω.

Μίχαλος για έκθεση της ΤτΕ

Πρέπει να μπει μαχαίρι στην κρατική σπατάλη, σημειώνει ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κ. Μίχαλος, μετά τη δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική 2010.

Οπως σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Μίχαλος:«Η ενδιάμεση Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, επισημαίνει για μια ακόμη φορά τα αυτονόητα. Η ελληνική κοινωνία, οι επιχειρήσεις και οι μισθωτοί δεν αντέχουν πλέον άλλες φορολογικές αυξήσεις. Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση εκ μέρους της πολιτείας, θα οδηγήσει την οικονομία μας σε ακόμη βαθύτερη ύφεση, χωρίς προοπτικές ανάκαμψης. Η βελτίωση των εσόδων θα πρέπει πλέον να προέλθει από την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Επιπλέον, οι προσπάθειες για τον έλεγχο και τη μείωση του ελλείμματος θα πρέπει να επικεντρωθούν άμεσα στην περικοπή των κρατικών δαπανών. Με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, στην κατάργηση ή τη συγχώνευση περιττών δημοσίων φορέων, όπως οι πέντε κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, που επιβαρύνουν σήμερα τους φορολογούμενους με τεράστια κόστη. Αντί η κυβέρνηση να ζητά όλο και περισσότερες θυσίες από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ας φροντίσει να βάλει αρκετά βαθιά το μαχαίρι στην κρατική σπατάλη».

Ανακοίνωση εργαζομένων  Γ. Γραμματείας Νέας Γενιάς
Οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την επιλεκτική -τυχαία;- αναφορά στη Γενική Γραμματεία του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, στην ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική του 2010, ο οποίος προτείνει πενταετή αναστολή δραστηριοτήτων της Γραμματείας, με σκοπό την εξοικονόμηση δημόσιου χρήματος.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «αρμόδια για τη χάραξη και άσκηση πολιτικής για τους νέους και το κόστος της εφαρμογής της είναι η εκάστοτε κυβέρνηση, τα δε προγράμματα αξιολογούνται από τους νέους που είναι αποδέκτες αυτών». 

Ραγκούσης: «Να δώσει διακαναλική και ο Σαμαράς»!!!!

 

Αλήθεια πόσο απογοητευμένοι και πανικοβλημένοι θα πρέπει να είναι οι άνθρωποι; Μετά την οικτρή πολιτική εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη γνωστή πια διακαναλική συνέντευξη, η οποία απ’ ότι πλέον διαπιστώνεται, όχι μόνο δεν συσπείρωσε τους ψηφοφόρους τους ΠΑΣΟΚ, αλλά τους απογοήτευσε ακόμα πιο πολύ και επέτεινε την αποσυσπείρωση, σήμερα το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο υπουργός εσωτερικών κ. Ραγκούσης, καλούσε απεγνωσμένα και επανειλημμένα τον Αντώνη Σαμαρά να δώσει και αυτός μια διακαναλική συνέντευξη.

Απ’ ότι έχουμε πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ, ο κ. Ραγκούσης ήταν από εκείνους που προέτρεψαν τον κ. Παπανδρέου να κάνει την διακαναλική συνέντευξη και να θέσει το δίλημμα που έθεσε στον ελληνικό λαό.

Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε το νόημα αυτής της έκκλησης.

Πιστεύουμε απλά ότι, μετά την λάθος επιλογή και την αποτυχημένη εμφάνιση του κ. Παπανδρέου, επιδιώκουν κάποιου είδους συμψηφισμό, για να έχουν κάτι να κτυπήσουν την πλευρά Σαμαρά και να…. μειώσουν την τάση αποσυσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ.

Άλλη λογική εξήγηση δεν βρίσκουμε.

Αλλά, αν θέλει το ΠΑΣΟΚ κάποιον τύπο τηλεοπτικής αναμέτρησης, ας καλέσει ο κ. Παπανδρέου τον κ. Σαμαρά σε μια κοινή τηλεοπτική εμφάνιση ή με όλους τους αρχηγούς μαζί, όπως πρότεινε και ο κ. Τσίπρας.

Εξάλλου το διακύβευμα πια των εκλογών είναι κεντρικά πολιτικό και όχι πλέον αυτοδιοικητικό.

 http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_7808.html

Ποιοι δίνουν τη μάχη της Αθήνας με τον Καμίνη….

Δραγώνα, Κούλογλου,Ρεπούση, Αλιβιζάτος, Μουζέλης ανάμεσα στους υποστηρικτές του.

mvhqauejfe4c6f890d2ebda Διαβάζουμε στο σάιτ του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων

Άνθρωποι της επιστήμης και της τέχνης στο πλευρό του Γ. Καμίνη

Ο Γιώργος Καμίνης δίνει τη μάχη για τη Δημαρχία της Αθήνας έχοντας στο πλευρό του επώνυμους και καταξιωμένους ανθρώπους από τους χώρους της επιστήμης, της έρευνας, των γραμμάτων, των τεχνών.
Άνθρωποι της επιστήμης και του πολιτισμού έδωσαν το βράδυ της Κυριακής το παρόν στο BIOS, σε μια θερμή ,ουσιαστική εκδήλωση. Το μήνυμα της παρουσίας των ανθρώπων αυτών πλάι στον Γ. Καμίνη είναι διπλό: Στήριξη κατά την προεκλογική περίδο αλλά και εγγύηση για το μετά. Ο δήμος θα κερδηθεί, και ο επικεφαλής του συνδυασμού «δικαίωμα στην πόλη» Γ. Καμίνης θα τον διοικήσει με τη βοήθεια των ανθρώπων που, κατά τεκμήριο, γνωρίζουν και μπορούν να δώσουν λύσεις σε μια σειρά από κρίσιμα προβλήματα.
Τον υποψήφιο προλόγησαν με ζεστούς, προσωπικούς τόνους και χιούμορ ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη ενώ ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Κούρκουλας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει των δραματικών προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας.
Τη στήριξη και την υπόσχεση για μια δημιουργική συνέχεια σηματοδοτούν και οι παρουσίες των επωνύμων στη χθεσινή συγκέντρωση. Ανάμεσά τους οι Αγγελος Δεληβοριάς, Πέμη Ζούνη, Ειρήνη Γερουλάνου, Νίκος Μουζέλης, Θάλεια Δραγώνα, Νίκος Περράκης, Γιάννης Κουτσομύτης, Ξένια Καλογεροπούλου, Πόπη Διαμαντάκου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Κοτανίδης, Λένα Διβάνη, Μάνος Ελευθερίου, Στέλιος Κούλογλου, Αννα Νταλάρα, Βάσω Κιντή, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Γογώ Μπρέμπου, Κίττυ Αρσένη, Μαρία Ρεπούση, Θανάσης Καστανιώτης, Τίτος Πατρίκιος, Νίκος Γκιώνης, Εύα Αντωνοπούλου, Γιάννης Κωνσταντίνου, Χρήστος Χωμενίδης, Στέφανος Πεσμαζόγλου, Βασίλης Πεσμαζόγλου, Χρόνης Μπότσογλου, Γιάννης Βαλαβανίδης, Δημήτρης Παπούλιας, Αντώνης Ρουπακιώτης, Αννα Βαγενά, Χριστίνα Αγριαντώνη, Μαρία Φαραντούρη ,Ρένη Πιττακή.

http://gkaminis.gr/news/news-54/

ΠΗΓΗ

Γιώργος Πατούλης: «Έτσι θα διοικήσω το Μαρούσι»

Η παρουσίαση του σχεδίου του συνδυασμού «Μαρούσι-Ανθρώπινη Πόλη» για μια πόλη με ανθρώπινες γειτονιές έγινε σήμερα παρουσία εκατοντάδων μαρουσιωτών, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας στο δημαρχείο.Το πρόγραμμα παρουσίασε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού για το Μαρούσι της επόμενη δεκαετίας. Το Πρόγραμμα του Συνδυασμού «Μαρούσι – Ανθρώπινη Πόλη» περιγράφει τη φιλοσοφία και τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου του Γιώργου Πατούλη για τα επόμενα χρόνια. Και υπηρετεί το συνολικό σχεδιασμό του για το Μαρούσι της επόμενης δεκαετίας. Μια πόλη πιο όμορφη, πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη. ...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;

Το ότι ο κωλοτούμπας μεταξύ άλλων είναι και αισχρός λαϊκιστής είναι πλέον γνωστό σε όσους δεν διαθέτουν παρωπίδες.

Ομως η συνέντευξη που παραχώρησε στο Πασοκο-Εθνος του κ.Μπόμπολα και που δεν δόθηκε μεγάλη έκταση απο τα blogs επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Σε αυτή την συνέντευξη ο κωλοτούμπας έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τι εννοεί όταν λέει συναίνεση,διάλογο.....ρήξη και ανατροπή (για να μην ξεχνιόμαστε) και άλλες τέτοιες κουβέντες του αέρα.

Και το καλύτερο είναι πως συνεχώς "ξεβρακώνεται" μόνος του....οικειοθελώς χωρίς να είναι ανάγκη να μιλήσουν πολιτικοί αντίπαλοι ή οι "κακοί" ανώνυμοι μπλόγκερς που του κάνουν χαλάστρα.

"Ο Σαμαράς φοβάται το αρχείο μου, οπτικό υλικό!!!! που έχει σχέση με την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη" τονίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Και συνεχίζει "αυτό το αρχείο δεν θα το δημοσιεύσω ποτέ".
Καλά ρε δεν ντρέπεσαι;

Λίγη τσίπα δεν έχεις;

Αν έχεις τέτοιο αρχείο δεν έχεις ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να το κάνεις γνωστό στον ελληνικό λαό;

Και αν δεν έχεις ή δεν θέλεις να το κάνεις γνωστό τι μ..... τσαμπουνάς;

Μάλιστα ο κωλοτούμπας προχώρησε και παραπέρα λέγοντας ότι ο Σαμαράς έχει γνώση του θέματος αφού "όταν ήταν να γίνει αρχηγός ο κ. Σαμαράς της Νέας Δημοκρατίας συναντηθήκαμε και του είπα ξεκάθαρα δεν πρόκειται να βγάλω το αρχείο ούτε τώρα ούτε ποτέ. Τήρησα το λόγο μου. Αντίθετα εκείνος από ένα σημείο και μετά υπήρξε εξαιρετικά επιθετικός απέναντί μου".

Απο ότι αφήνεται να εννοηθεί απο τον πολιτικό σαλτιμπάγκο είτε εις γνώσιν Σαμαρά -Μητσοτάκη είτε ως προϊόν υποκλοπής υπάρχει υλικό που άγνωστο πως "ενοχοποιεί" τον πρόεδρο της ΝΔ και που με συμφωνία κατω απο το τραπέζι εξασφαλίστηκε το θάψιμο του απο τον κωλοτούμπα.

Αίσχος ρε πολιτικάντη...Μόνο αυτό σου λέμε.

Αν όντως υπάρχει τέτοιο αρχείο και αν φοράς παντελόνια όχι μόνο για να μην κρυώνουν τα πόδια σου μετά απο αυτή την συνέντευξη η "ρήξη και ανατροπή" επιβάλλει να το δημοσιοποιήσεις για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Αλλά να μάθει και τι ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ έκανες για να παραπονιέσαι πως τώρα είναι "επιθετικός απέναντι σου".

Αυτός ρε είναι ο διάλογος και η συνεννόηση;

Αλλά τέτοιος είσαι και έτσι φέρεσαι ακόμα και στους συνεργάτες σου.Γι αυτό θα μείνεις με τον κουμπάρο και την νεολαία του διορισμένου στην βουλή προέδρου που η πλειονότητα της είναι..."νέοι" των 50 ετών.

http://protesilaos.blogspot.com/2010/10/blog-post_9634.html

Ελάτε να φτιάξουμε την Καλλιθέα που μας αξίζει.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «Η Καλλιθέα αλλάζει» πραγματοποιούν εκδήλωση για την Παρουσίαση του Προγράμματος του Συνδυασμού την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:30, στον πεζόδρομο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας (συμβολή οδών Σαπφούς & Παρούση, πρώην Ατθίδων)

Στη Νέα Αρχή για την πόλη μας, σας θέλουμε όλους μαζί μας.

Ελάτε να φτιάξουμε την Καλλιθέα που μας αξίζει.

http://www.dkarnavos.gr/2010/10/blog-post_25.html

Τον έσκισε ο Κακλαμάνης

Τραγωδία ο Καμίνης
Δεν ξέρει από που να κρυφτεί στον Πρετεντέρη. Χλόμιασε κάτω από το μέικ-απ ο υποψήφιος δήμαρχος της Βαστίλης, του ΠΑΣΟΚ.
Ο Αμερικανός στην καταγωγή Καμίνης, που έχει στείλει την οικογένεια του στο εξωτερικό γιατί φοβάται την κατάσταση στην Ελλάδα, έχασε τα λόγια του για άλλη μια φορά. Όπου τον πετυχαίνει ο Κακλαμάνης τον βαράει αλύπητα.
Το βούλωσε και για τα χρέη του δήμου και για τις συκοφαντίες εναντίον του Κακλαμάνη στα...
διάφορα ΠΑΣΟΚικά έντυπα, έχει επέμβει εισαγγελέας και ανακριτής στην υπόθεση με κατηγορίες εναντίον του Καμίνη.
Πανικός. Κρίμα ο άνθρωπος, τον έβαλαν απέναντι στο πιο αξιόπιστο και δυνατότερο πολιτικό χαρτί.
Που πας ρε Καμίνη;

http://fonaklas.blogspot.com/2010/10/blog-post_26.html

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

«Στην παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων και προτάσεων του κ. Τατούλη, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 20 Οκτωβρίου, έγινε προσπάθεια από τον ίδιο και τους συνεργάτες του να απομειώσουν τον Δημήτρη Δράκο και να εκμηδενίσουν το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.

Είναι λυπηρό το θέαμα ενός ανδρός που φοβάται για την πολιτική επιβίωσή του και ψευδόμενος να προσπαθεί να σπιλώσει το έργο της Ν.Α.Μ. Δεν θα χαρακτηρίσουμε τον κ. Τατούλη, γιατί μας πρόλαβαν σε αυτό οι νέοι του σύντροφοι. Αλλά δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να ψεύδεται στους πολίτες για να καλύψει τη δική του γύμνια.

Τόλμησε να απευθυνθεί ο κ. Τατούλης στους Μεσσήνιους και να ισχυρισθεί -χωρίς αιδώ- ότι η Ν.Α.Μ. δεν έχει να παρουσιάσει έργο. Μέσα από ένα συνοθύλευμα θολών οραμάτων και γενικόλογων υποσχέσεων τόλμησε να υποστηρίξει ότι στην Μεσσηνία δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν υπάρχει Π.Ο.Π., χάνονται ενισχύσεις, δεν υπάρχει σύγχρονο αεροδρόμιο ούτε λιμάνι.

Για να βοηθήσουμε την μνήμη του κ. Τατούλη, και για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, θα παραθέσουμε μια σειρά από συγκεκριμένα γραπτά στοιχεία:

συνέχεια εδώ

Εγκαινιάστηκε η 49η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής

Εγκαινιάστηκε η 49η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ.Πατούλη

Τις πύλες της στο κοινό άνοιξε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου η 49η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής στο Κεραμικό Κέντρο Αμαρουσίου όπου παραδοσιακά φιλοξενείται κάθε χρόνο. Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν συνολικά 63 έργα καλλιτεχνών, συμμετοχή ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ανέφερε ότι «η τέχνη της κεραμικής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής παράδοσης της πόλης, καθώς μερικοί από τους πιο σημαντικούς κεραμίστες και αγγειοπλάστες που έγιναν γνωστοί πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, γεννήθηκαν και δημιούργησαν τα έργα τους στο Μαρούσι».

Για τους λάτρεις της κεραμικής, για κάθε καλλιτέχνη και για κάθε άνθρωπο που έχει νιώσει τη μαγεία της άμεσης επαφής με τον πηλό και της δημιουργίας αντικειμένων, η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, «αποτελεί σταυροδρόμι συνάντησης καταξιωμένων και νεότερων καλλιτεχνών, καθώς και ένα μέσο έκφρασης των νέων τάσεων και των ρευμάτων που καθορίζουν την πορεία και την εξέλιξη της εν λόγω τέχνης, επιτρέποντας στην πόλη μας να διατηρεί επάξια τον τίτλο της ‘κεραμούπολης’».

Σε ό,τι αφορά στη δημιουργία Κεραμικού Χωριού στο Μαρούσι, ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι παραμένει «επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής» διαβεβαιώνοντας ότι η προσπάθεια δεν θα σταματήσει μέχρι ο χώρος αυτός να γίνει πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, Κώστας Γαλάνης, συνεχάρη τη διοίκηση του Δήμου που σε πείσμα των καιρών έμπρακτα συνεχίζει να στηρίζει και να αναδεικνύει την τέχνη της κεραμικής. Χαιρετισμό και δυο λόγια για τον πατέρα της απηύθυνε και η Σοφία Ιωάννου, κόρη του εκλιπόντος κεραμιστή Γιάννη Ιωάννου, στη μνήμη του οποίου αφιερώνεται μέρος της φετινής έκθεσης.

Στην 49η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής συμμετέχουν 63 κεραμίστες με ισάριθμα έργα τους. Το πρώτο βραβείο φέτος κέρδισε ο Κώστας Ταρκάσης με τα «Κεραμικά δοχεία 2010», το δεύτερο βραβείο ο Ηλίας Χριστόπουλος με το έργο «Σπόνδυλοι» και το τρίτο ο Βάσος Δημητρίου.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Κεραμικό Κέντρο Αμαρουσίου (Κηφισίας 207, Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης») μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2010. Θα είναι ανοικτή στο κοινό καθημερινά: Δευτέρα 09:00-17:00, Τρίτη - Σάββατο 09:00 - 21:00 και την Κυριακή 10:00 - 18:00.

Με προβοκάτσιες γκαιμπελικού τύπου προσπαθούν να ανακόψουν την επέλαση Μιχαλολιάκου!

 

Η υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου αγκαλιάστηκε από τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού

Έχουν βάλει λυτούς και δεμένους για να ανακόψουν την επέλαση Μιχαλολιάκου στον Πειραιά! Μετά τις χαλκευμένες δημοσκοπήσεις που έγιναν …καπνός μετά τις 28 μονάδες διαφοράς, τα παρακρατικά χαλκεία έβαλαν μπρος τα φώτοσοπ και …δημοσίευσαν “προχθεσινή” φωτογραφία του Βασίλη Μιχαλολιάκου με …κασκόλ του Παναθηναϊκού!

Η προβοκάτσια έγινε στο “Πρώτο Θέμα” που έχει αναλάβει εργολαβικά την προώθηση των εκλεκτών του μνημονίου. Μπορεί να προκαλεί γέλιο αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι στυλοβάτες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και εκφράζουν απόλυτα το ήθος τους. Ας μην ξεχνάμε την αθλιότητα που διέπραξαν εις βάρος της Πετραλιά.

Η απάντηση στην αθλιότητα ήλθε από τους ίδιους τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού που αγκάλιασαν θερμά την υποψηφιότητα του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ακριβώς επειδή ουδέποτε εξαργύρωσε σε ψήφους την ομάδα όπως κάνουν κατά συρροήν οι συκοφάντες “κατ’ επάγγελμα” Ολυμπιακοί.

Πλέον δεν τους πιστεύει κανένας και θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν μετά τις εκλογές…

Σημειώστε ότι τα γνωστά τσακάλια του ίντερνετ, ψυλλιάστηκαν την δουλειά και κατέβασαν άρον άρον τις σχετικές αναρτήσεις!!

Δείτε τι γράφαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση:

Οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν πραγματικά για τη φανέλα του Ολυμπιακού, εκδήλωσαν με τον πλέον ένθερμο τρόπο την στήριξη τους στον Βασίλη Μιχαλολιάκο που βέβαια έχει και στον συνδυασμό του τον Γιώργο Σιγάλα, από τους ελάχιστους Έλληνες καλαθοσφαιριστές που ξεκίνησε από το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού και κατέληξε στα μεγάλα σαλόνια του πλανήτη.

Αυτό ως απάντηση σε κάποιους ελεεινούς προβοκάτορες, “Ολυμπιακούς” κατ’ επάγγελμα. Το γιατί, θα το δείτε σε λίγο…

Αναφερόμαστε σε αυτούς που πωλούν “Ολυμπιακοφροσύνη” στον Πειραιά με το αζημίωτο βέβαια. Το δυστύχημα γι’ αυτούς είναι ότι ο κόσμος τους έχει πάρει είδηση και θα τους πάρουν με τις πέτρες.

Στην φωτό (κλικ για μεγένθυση) ο Βασίλης Μιχαλολιάκος πλαισιωμένος από τους πραγματικούς θρύλους ΗΛΙΑ ΡΩΣΣΙΔΗ, ΠΕΤΡΟ ΜΙΧΟ, ΑΝΤΩΝΗ ΓΛΥΚΑ, ΔΑΡΙΒΑ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

πηγή

Καμίνης: Μπέρδεψε την Αθήνα με τη... Βαστίλη;

Ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γιώργου Καμίνη την Τρίτη, και άκουσαν την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν αυτά που άκουγαν. Ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη, εμφανώς αλλαγμένος σε σχέση με το παρελθόν, εκφώνησε μια ομιλία που απευθυνόταν στο κομματικό ακροατήριο το οποίο είχε μπροστά του, εξαπέλυσε μια σκληρή επίθεση...

στον Νικήτα Κακλαμάνη για τα πεπραγμένα του στον πρώτο δήμο της χώρας, και προανήγγειλε ότι όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν.

Σε κάποια στιγμή της ομιλίας του όμως, παρασυρμένος και από την πανηγυρική ατμόσφαιρα που είχε διαμορφωθεί, προχώρησε σε προσωπικές αναφορές, που προκάλεσαν απορίες μεταξύ των οπαδών του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον χώρο: «Από εδώ θα αρχίσουμε να την οργανώνουμε την πόλη. Θα την καταλάβουμε τη Βαστίλη. Εγώ γεννήθηκα στις 15 Ιουλίου, μια μέρα μετά την κατάληψη της Βαστίλης», ήταν η αποστροφή της ομιλίας του Γιώργου Καμίνη, που ανάγκασε πολλούς… να κοιτάζονται μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι καλό για τον πρώην Συνήγορο του Πολίτη, κάτι που αποτυπώνεται και στα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, όπου διαφαίνεται η αδυναμία του Γιώργου Καμίνη να συσπειρώσει την κομματική βάση του κυβερνώντος κόμματος στην πρωτεύουσα.

Πηγή: statesmen.gr

Ένταση στο ντιμπέιτ των υποψηφίων δημάρχων της Θεσσαλονίκης

Άρχισαν ομαλά, αλλά προς το τέλος οξύνθηκαν τα πνεύματα μεταξύ υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης στο προεκλογικό ντιμπέϊτ που οργάνωσαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, παρουσία ακροατηρίου. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Μπουτάρης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, Μάκης Στεργίου, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Στέλιος Παπαθεμελής, Χρήστος Μάτης, Ζήσης Κλεισιάρης παρουσίασαν τις θέσεις τους για τις δημοτικές εκλογές, αλλά άφησαν και αιχμές ο ένας εναντίον τουάλλου. Iδιαίτερα στη φάση που ο κάθε υποψήφιος είχε τη δυνατότητα να υποβάλει ερώτηση σε συνυποψήφιο του η συζήτηση ξέφυγε από τους κανόνες του ντιμπέϊτ, επικράτησε εκνευρισμός μεταξύ των υποψηφίων, ενώ από το ακροατήριο υπήρχαν επιδοκιμασίες ή αποδοκιμασίες με χειροκροτήματα και φωνές. Ο τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν κυρίως ανάμεσα στον Κώστα Γκιουλέκα και στον Γιάννη Μπουτάρη, στον Γιάννη Μπουτάρη και τον Στέλιο Παπαθεμελή, τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο και τον Μάκη Στεργίου, τον Γιάννη Μπουτάρη και τον Χρήστο Μάτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα οικονομικά σκάνδαλα στο Δήμο, οι κομματικές τοποθετήσεις ή στηρίξεις των υποψηφίων, οι κατά καιρούς τοποθετήσεις τους, το Μνημόνιο και οι πολιτικές της κυβέρνησης και της Ν.Δ

http://laikoyra.blogspot.com/2010/10/blog-post_1079.html

8 χρόνια στο Βύρωνα!

Μερικά έργα, δράσεις & πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα (Νίκος Χαρδαλιάς) και της Δημοτικής Ομάδας της ‘Εποχής Δημιουργίας-Συνεργασίας Πολιτών’ το χρονικό διάστημα 2003-2010.

  • Αναπλάσεις πεζοδρόμων: 4900 τμ
  • Κατασκευή & ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων: 16700 τμ
  • Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων & Παιδικών χαρών: 52.5 στρέμματα
  • Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης: 10.7 χλμ
  • Ανακατασκευές οδών: 64.7 χλμ
  • Διαμορφώσεις κτηρίων: 1658 τμ
  • Κατασκευή νέων κτηρίων: 15300 τμ
  • ΚΕΠ: 134261 διεκπεραιώσεις
  • Δημοτική Συγκοινωνία: 2980800 μετακινήσεις
  • ΚΥ: 360563 επισκέψεις
  • Ιστοσελίδα: 976276 επισκέψεις
  • Παιδικοί σταθμοί: 4480 φιλοξενίες
  • Γραφείο Αλλοδαπών; 29653 υποθέσεις
  • Δημοτική Αστυνομία: 4500 αποσύρσεις οχημάτων
  • Πνευματικό Κέντρο: 445 πολιτιστικές εκδηλώσεις
  • Κέντρο μελέτης χορού Ντάνκαν: 3516 μαθητές
  • Θέτρα Βράχων: 960000 επισκέπτες
  • Δασοπροστασία: 74 εθελοντές, 6 πυροσβεστικά

http://theathenspost.com/2010/10/20/8-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%8D%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B1/

«Όχι άλλα μέτρα»

«Όχι άλλα μέτρα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων για την υποστήριξη των υποψηφιοτήτων του Βασίλη Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής και του Νικήτα Κακλαμάνη στο δήμο Αθηναίων.

«Δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να αλλάξει, η πολιτική του μνημονίου πρέπει να αλλάξει», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος. Οι πολιτικές του μνημονίου οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης, οικονομικής παράλυσης και σε ακόμη σκληρότερα μέτρα που απλώς αναβάλλονται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών».

«Δεν είμαστε απλά και μόνο εναντίον του μνημονίου, εναντίον της καταχνιάς και της κατάθλιψης που σκορπίζει στον τόπο, είμαστε εκφραστές μιας άλλης πρότασης που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο ανάπτυξη – προοπτική – ελπίδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Το ξύλο που θα φάνε από τους ΠΑΣΟΚους οι κολλητοί του Κουβέλη το βράδυ των εκλογών δεν περιγράφεται. Κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα αγωνίζονται κρυφά υπέρ του Ν. Κακλαμάνη γιατί...
τους απέκλεισε ο Καμίνης από το ψηφοδέλτιο και τον συνδυασμό. Παράλληλα τον θεωρούν ξένο σώμα στο ΠΑΣΟΚ και εκτιμούν ότι η διαφορά που θα χάσει από τον σημερινό Δήμαρχο θα ξεπεράσει τις 20 μονάδες (56%-44% δείχνουν τα γκάλοπ με τις αναγωγές ότι θα είναι το αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο)! Έχει να πέσει άγριο ξύλο...

Νέα στέγη για το Λαογραφικό Μουσείο

Σε νέο και λειτουργικό κτήριο θα στεγαστεί το Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βασ. Όλγας 26 & Πλάτωνος 1.

Το νέο κτήριο... έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να φιλοξενεί μουσειακές συλλογές, ενώ πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές της Μουσειολογίας και τις αρχές της Συντήρησης έργων Τέχνης.

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανήμερα της Εθνικής μας εορτής της 28ης Οκτωβρίου στη 1:00 μετά το μεσημέρι.

Στόχος του Μουσείου είναι να αποτελέσει ένα πυρήνα διαδραστικότητας ανάμεσα στην τοπική παράδοση και τη νέα γενιά, τόσο στην πόλη του Αμαρουσίου, όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται περισσότερα από 1500 αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της ιστορίας και της καθημερινής ζωής του τόπου. Η συλλογή παρουσιάζεται σε τρεις θεματικές ενότητες, σε τρία διαφορετικά επίπεδα.

Η πρώτη περιλαμβάνει εκθέματα που αναβιώνουν την ιστορία του Αμαρουσίου, μέσα από τους ανθρώπους που την έγραψαν.

Η δεύτερη αναπαριστά το οικιστικό περιβάλλον και η τρίτη είναι αφιερωμένη στην ενδυματολογική τυπολογία που επικράτησε στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού. Πρόσφατα η συλλογή εμπλουτίστηκε με νέες δωρεές, όπως φωτογραφικό υλικό, εξαρτήματα ενδυμασιών, οικιακά σκεύη, κ.α.

 http://greek-radar.blogspot.com/2010/10/blog-post_1577.html#ixzz12uwsAfKN

«Όταν τα πρόβατα σιωπούν οι χασάπηδες ακονίζουν τα μαχαίρια»

Τι γράφουν οι εφημερίδες;

Ότι πάμε για προέκταση της κατοχής μέχρι το 2020!

Έρχονται νέα μέτρα και ο Όλι Ρεν σήμερα στην Αθήνα!

Φαίνεται οι αγορές , Αμερικανοί, δεν έχουν χορτάσει από αίμα και θέλουν και ότι θα έχει απομείνει.

Και ενώ , όλοι το λένε, οι τοπικοί λογιστές μας λένε ότι θα βγούμε στις αγορές σύντομα και θα απεμπλακούμε σύντομα!

Και τα κανάλια κάθε βράδυ εργολαβικά  έχουν αναλάβει την πλύση εγκεφάλου με διάφορους τρόπους.

Ο  μεν μεγάλος ΧΑΤΖΗΛΑΛΑΚΗΣ , βγάζει τον σχεδόν καθημερινά τον ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ , τι εργαλείο και αυτό !

Το δε  ΜΕΓΑ , πρακτορείο  ειδήσεων του ΠΑΣΟΚ, εκτός από το λιβάνισμα βγάζει και τον …ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ να μας τα πει!

Τι;

Φίλοι όταν μια  χώρα βγάζει πολιτικούς πάνω από  93 ετών να στηρίξει την κυβέρνηση καταλαβαίνεις σε τι ξεπεσμό έχει πέσει αυτή η χώρα και που πάει!

Είμαστε εγκλωβισμένοι σε παρέα που εκτελεί εντολές από έξω και έχουν σαν μοναδικό σκοπό να υλοποιήσουν αυτά που έλεγε ο ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ!

Και εμείς τι κάνουμε αντιδρούμε ; Προς το παρόν όχι δυστυχώς!

Αλλά   είναι καιρός να σταματήσουμε αυτό !

Αρχικά  να αγοράζουμε βεβαιωμένα ελληνικά  προϊόντα.

Να πάτε στα μικρά μίνι Μάρκετ της γειτονιάς και στηρίξτε τις οικογενειακές επιχειρήσεις!

Να λέτε όχι στις πολυεθνικές που μας ρουφούν το αίμα εξάγουν το χρήμα τους έξω!

Αγοράζουμε ελληνικά στηρίζουμε τον μικρό Έλληνα  επιχειρηματία.

Θέλουν να διαλυθεί η μεσαία τάξη και να γίνουμε δυο κατηγορίες  ανθρώπων.

Οι πλούσιοι που μας απομυζούν και οι υπόλοιποι που θα  παρακαλάμε για  μεροκάματο όσο, όσο , να ζήσει η οικογένεια!

Επίσης οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις να κατεβάσουν τις τιμές τους και να αυξήσουν την πελατεία τους.

Το να έχουν υψηλές τιμές με λίγους πελάτες είναι ότι το χειρότερο!

Έπειτα όπου  βρίσκεται συνδικαλιστές να τους αποκαλείται οπαδούς του μνημονίου δηλαδή εξαθλιωτές της χώρας!

Και έρχονται οι εκλογές. Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Εδώ παίζεται το μεγάλο παιχνίδι!

Επειδή δεν τους βγαίνουν τα κουκιά κατεβάζουν «δήθεν» ανεξάρτητους οι οποίοι αν εκλεχθούν θα είναι του συστήματος!

Είναι μεγάλη ευκαιρία για παραδειγματική όχι μόνο  τιμωρία αλλά και να καταλάβουν ότι δεν είμαστε πρόβατα προς  σφαγή!

Διότι φίλοι μου όταν τα πρόβατα  σιωπούν οι χασάπηδες ακονίζουν τα μαχαίρια .

Θα τους  δώσουμε τέτοια χαρά;

Να μην τους την δώσομε ,για το καλό μας ,για τα παιδιά μας ,για την πατρίδα μας!

Υ.Γ.: ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ ΔΙΦΘΑΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑΡΕΤΗ!

Νίκος Δ. Καράς

Σχόλιο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.: Ο Μητσοτάκης σήμερα λέει τα ίδια με αυτά που έλεγε από το 1990  μέχρι και σήμερα!

Ποιος τον άκουσε από τότε; Κανείς!

Βλέπουμε σήμερα τα … πρακτορεία ειδήσεων της κυβέρνησης να κατηγορούν τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν … έλαβαν μέτρα γι’ αυτό φθάσαμε σ’ αυτό το χάλι, που κληρονόμησε ο Γιωργάκης !

Μα όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπαθούσαν να πάρουν μέτρα, αυτοί υποστήριζαν τότε τους απεργούς, τους καταληψίες και τους «βιοπραγούντες»..

Θυμηθείτε ενδεικτικά μόνο τον … περίφημο «κ. Κολλά»  και το «κάψιμο της Αθήνας» τον Δεκέμβριο του 2008 !

Δεν πυροδότησαν όλα τα ΜΜΕ τα επεισόδια;

Σήμερα ζητούν τα … ρέστα!

Οι απεργίες και οι αντιδράσεις των πολιτών σήμερα είναι κακές!

Τα ρέστα, που ζητούν … ας τους τα δώσουμε στις 7 Νοέμβρη… να καταπιούν τις γλώσσες τους!

Με την ευκαιρία, Χρόνια Πολλά  σου Πρόεδρε !
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη

Ιρλανδία: Πρέπει να εξοικονομήσει 11 δισ. ευρώ μέχρι το 2014

Το ποσό των 11 δισ. ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει μέχρι το 2014 η Ιρλανδία αντί των 7,5 δισ. ευρώ που ήταν η αρχική εκτίμηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Irish Times.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης χθες για το γεγονός, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει κάποιου είδους σύγκλιση για τον τετραετή προϋπολογισμό που πρόκειται να καταθέσει τον επόμενο μήνα, και ο οποίος θα περιλαμβάνει το σχέδιο μείωσης του μεγαλύτερου ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Irish Times αναφέρουν πως πηγές από το περιβάλλον της αντιπολίτευσης τονίζουν ότι το ποσό ανέρχεται σε 11 δισ. ευρώ, ενώ η Irish Independent αναφέρει ότι σε ένα worst case σενάριο, το ποσό δεν αποκλείεται να φθάσει τα 15 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών Brian Lenihan έχει ήδη δηλώσει πως πρέπει να βρει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ, που ήταν η αρχική εκτίμηση για τον προϋπολογισμό του 2011, καθώς η οικονομία εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν αρχικά.
Η αντιπολίτευση συμφωνεί ότι η χώρα πρέπει να επαναφέρει το έλλειμμα πίσω στο 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2014.

Πηγή:www.capital.gr

Η αλλαγή είναι στο χέρι μας

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «Η Καλλιθέα αλλάζει» πραγματοποιούν εκδήλωση για την Παρουσίαση του Προγράμματος του Συνδυασμού την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:30, στην πλατεία των Τζιτζιφιών (υπαίθριος χώρος Café Ravena)

Στη Νέα Αρχή για την πόλη μας, σας θέλουμε όλους μαζί μας.

Ελάτε να φτιάξουμε την Καλλιθέα που μας αξίζει.

ΜΑΡΟΥΣΙ «Μαραθώνας: Η μάχη που άλλαξε την ιστορία»

Στο συμβολισμό και τα διδάγματα από τη Μάχη του Μαραθώνα που σήμερα είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην εκδήλωση «Μαραθώνας: Η μάχη που άλλαξε τη ιστορία».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Σωματείο του Ελληνικού Συνδέσμου «Ο Παρθενών» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Η Μάχη του Μαραθώνα έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία για την πόλη του Αμαρουσίου και αυτό γιατί εμμέσως συνδέεται με αυτή ο Μαρουσιώτης Μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης. Ο συμπολίτης μας που στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 τερμάτισε πρώτος στο Μαραθώνιο, τιμώντας τη θυσία των προγόνων μας.           
« Η έκβαση της μάχης του Μαραθώνα γύρισε τη σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας: Οι Πέρσες γνώρισαν την ήττα και οι Έλληνες, σίγουροι πλέον για την υπεροχή και το πεπρωμένο τους, επέζησαν επί τρεις αιώνες στη διάρκεια των οποίων γεννήθηκε ο δυτικό πολιτισμός. Με αυτή την έννοια η Μάχη του Μαραθώνα άλλαξε την ιστορία. Σηματοδότησε τη γέννηση της Ευρώπης. Και 2.500 χρόνια μετά, οι αρχές της ελευθερίας και της ισότητας που γαλουχήθηκαν με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό παραμένουν οι πρωταρχικές αξίες για τη διάρθρωση των κοινωνιών και την αρμονική συμβίωση των λαών» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Αν είσαι δημοτικός σύμβουλος, παρκάρεις όπου θες!

Νέα ήθη από τον συνδυασμό Καμίνη! Είσαι δημοτικός σύμβουλος, τότε παρκάρεις όπου γουστάρεις αρκεί να βάλεις μια ταμπέλα που να γράφει την ιδιότητα σου. Συγχαρητήρια κύριε Καμίνη και σε εσάς και στον υποψήφιος σας, είναι σίγουρο πως με αυτό τον τρόπο θα συνεισφέρετε στην πόλη. Έτσι εξηγείται που “κόπηκε” ο Αρσένης από το ψηφοδέλτιο του. Ο Αρσένης κάτι τέτοια τα έκραζε από όπου και αν προέρχοταν.

provatas provatas kaminis kaminis

http://inhijack.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html

Σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν ελληνικό πλοίο

Οι σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν έναντι λύτρων ένα πλοίο ναυλωμένο από μια ελληνική εταιρεία και τα 21 μέλη του πληρώματός του, που είναι όλα Φιλιππινέζοι, ανακοίνωσαν η κυβέρνηση των Φιλιππινών και η μη κυβερνητική οργάνωση Ecoterra International που παρακολουθεί τη δράση των πειρατών στα ανοικτά της Σομαλίας.

Το πλοίο VOC Daisy, το οποίο φέρει σημαία Παναμά (το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως είναι υπό σημαία Λιβερίας) και είχε καταληφθεί στις 21 Απριλίου στον κόλπο του Άντεν, είναι "ελεύθερο", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ecoterra. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππινών, το πλοίο απελευθερώθηκε χθες Κυριακή και η υγεία των μελών του πληρώματός του είναι καλή.

"Το πλοίο κατευθύνεται τώρα προς το Σαλάλα στο Ομάν", ανακοίνωσε η Ecoterra. Το φιλιππινέζικο υπουργείο ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε συντονισμό με την εταιρεία που είχε ναυλώσει το Daisy και με τον ιδιοκτήτη του για να ρυθμιστεί ο επαναπατρισμός των ναυτικών.

Το φορτηγό πλοίο αφέθηκε ελεύθερο μετά την καταβολή λύτρων "από ένα πλοίο που φαινόταν ότι ανήκει σε μια ελληνική εταιρεία ασφαλείας που επιχειρεί στη ζώνη με δύο πλοία", προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Ecoterra. Το φιλιππινέζικο υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε γνωστό αν καταβλήθηκαν λύτρα.

Με το Παπαθεμελή ο Γ. Ζουρνάς

Υποψήφιος με τον συνδυασμό του Στέλιου Παπαθεμελή θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος της “Αναγέννησης” και πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζουρνάς.

Η συμφωνία κλείστηκε το απόγευμα της Πέμπτης και επισημοποιήθηκε χθες το πρωί σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής του “Υπερκομματικού Δημοτικού Κινήματος Θεσσαλονίκης”.

Ο κ. Παπαθεμελής δήλωσε πως “αποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την ένταξη του κ. Ζουρνά στον συνδυασμό μας, καθώς είναι έντιμος και με αξιόλογο έργο στις θέσεις που υπηρέτησε στον δήμο”.

Ο κ. Ζουρνάς εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος αδιαλείπτως από το 1986 και τα τελευταία 8 χρόνια εκλέγεται ομόφωνα πρόεδρος στο Σύνδεσμο ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφασή του να προσεγγίσει τον κ. Παπαθεμελή οδηγήθηκε ενοχλημένος από τη στάση του επιτελείου του Κώστα Γκιουλέκα. Όπως έλεγαν συνεργάτες του κ. Ζουρνά, αν και υπήρχε συμφωνία για ένταξή του στον συνδυασμό της “Ομάδας Δημιουργίας”, τα μηνύματα που εισέπραξε τις τελευταίες ημέρες ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο ίδιος πάντως απέφυγε να σχολιάσει το παρασκήνιο της συνεργασίας με τον κ. Παπαθεμελή. “Προτιμώ να μη μιλάω, αλλά να ενεργώ”, είπε.
http://tsimiskinews.blogspot.com/2010/10/blog-post_4258.html

Σύννεφα τρόμου πάνω από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ…

Γράφει ο Μαγια

Τα μάτια στο αποτέλεσμα του Νοέμβρη έχουν στραμμένα πλέον κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Αρχίζουν και σκέφτονται με τρόμο τον εκλογικό χάρτη που θα δημιουργηθεί το βράδυ της δεύτερης Κυριακής, καθώς διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Oταν ξεκίνησε η μάχη της προεκλογικής περιόδου, τα προγνωστικά στελεχών του ΠαΣοΚ προέβλεπαν θρίαμβο με κατάκτηση 8-10 περιφερειών και διεκδίκηση όλων των μεγάλων δήμων. Σήμερα το κλίμα έχει αλλάξει, μαζί και τα προγνωστικά. Οι περιφερειακές εκλογές αρχίζουν να μοιάζουν με ντέρμπι. Μιλούν για έξι περιφέρειες και τους δήμους Πειραιά και Πάτρας, κατεβάζοντας αισθητά τον πήχη των προσδοκιών τους.

Οι «σεφ» των εκλογών, Μ. Καρχιμάκης, Ι. Ραγκούσης και Ρ. Βάρτζελη, γίνονται στόχος ομαδικών πυρών καθώς τους............ χρεώνουν ότι, με λάθος επιλογές έβαλαν τη ΝΔ στο παιχνίδι αλλά και ότι, οι επιλογές αυτές έγιναν για να υπηρετήσουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.
Γκρίζα και απαισιόδοξα είναι τα μηνύματα που φθάνουν και στη Ρηγίλλης, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατορθώνει ούτε και τώρα να καρπωθεί τη φθορά της κυβέρνησης, γράφει στο «Βήμα» ο Β. Χιώτης, επισημαίνοντας: «Η ΝΔ προσπαθεί να κρατήσει πολύ χαμηλά τον πήχη, εκτιμώντας ότι έχει διασφαλίσει μόνο την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και του Βορείου Αιγαίου, καθώς και τους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η μόνη ελπίδα της Ρηγίλλης για να αποφύγει την εκλογική πανωλεθρία είναι να επικρατήσει τελικώς ο Ι. Δημαράς στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και να καταγράψει ο Ι. Πλακιωτάκης υψηλότερα ποσοστά από τον Δ. Γιαννουλάκη, τον οποίο υποστηρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι ο Β. Κικίλιας δεν θα κατορθώσει να περάσει στον δεύτερο γύρο».

Αν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ εισπράξουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών τότε είναι βέβαιο πως ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται για την κυβέρνηση κινδυνεύει να γίνει ακόμη δυσκολότερος. Η χιονοστιβάδα της οργής θα αρχίσει να μεγαλώνει επικίνδυνα. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, τότε θα μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση. Αντίστροφα στη Ν.Δ. ένα θετικό αποτέλεσμα θα σταθεροποιήσει σημαντικά τον Α. Σαμαρά, ενώ η ήττα θα ανοίξει ξανά τον «ασκό του Αιόλου».

kafeneio

ΠΑΕ ΠΑΟ: «Από μηδενική βάση για το νέο γήπεδο»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναφορικά με το θέμα του νέου γηπέδου.

Οι «πράσινοι» τονίζουν σε αυτή ότι υπεγράφη η εξώδικη καταγγελία της σύμβασης με τον Δήμο Αθηναίων, όπως είχε αποφασιστεί στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΓΗΠΕΛ. Παράλληλα, τονίζεται ότι αυτή η κίνηση δεν έχει να κάνει με τον κ. Κακλαμάνη, για τον οποίο γίνεται λόγος ότι ειλικρινά προσπάθησε να υλοποιήσει την διπλή ανάπλαση.

Τέλος, ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση πως το θέμα του γηπέδου ξεκινά πλέον από μηδενική βάση.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι υπεγράφη σήμερα η εξώδικη δήλωση – καταγγελία προς τον Δήμο Αθηναίων, καταγγέλλοντας το μεταξύ μας από 26-02-2008 ιδιωτικό συμφωνητικό.

Προς αποφυγή εντυπώσεων και επειδή δεν επιθυμούμε την ανάμειξή μας στο διεξαγόμενο προεκλογικό αγώνα, διευκρινίζουμε ότι δεν έχουμε καμία προσωπική αιτίαση κατά του Δημάρχου, κ. Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος παρέλαβε ένα σχεδιασμό που δεν είχε ο ίδιος αποφασίσει και προσπάθησε ειλικρινά να υλοποιήσει.

Θα εξετάσουμε πλέον το θέμα του νέου μας γηπέδου από μηδενική βάση. Σύντομα θα θέσουμε όλα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας ενώπιον των ευθυνών τους με τρόπο δίκαιο και σαφή που δεν θα δίνει λαβή για παρερμηνείες και πολιτικές σκοπιμότητες».

πηγή

Ανοιχτή η Ακρόπολη

Ανοιξε για το κοινό λίγο πριν της 12.00 ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού επέστρεψαν στις θέσεις τους.

"Το δικαίωμα της έκφρασης είναι ιερό, αλλά ταυτόχρονα ιερό είναι και το δικαίωμα πρόσβασης στον πλούτο της χώρας που δεν ανήκει σε καμία ομάδα και σε κανένα κόμμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βάζει λουκέτο και να αιχμαλωτίζει μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως η Ακρόπολη" δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε μεν λογικές και θεμιτές τις αντιδράσεις, ωστόσο τάχθηκε εναντίον της αυθαιρεσίας που τραυματίζει, όπως είπε, τη χώρα. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις σε ένα απίστευτο νομικό χάος που φέρει όπως πρόσθεσε την υπογραφή και του σημερινού προέδρου της ΝΔ, όποιος έχει διατελέσει υπουργός πολιτισμού.

“Αυτό που κληροδότησε ο Αντώνης Σαμαράς ως υπουργός πολιτισμού είναι η ολοκλήρωση του μουσείου της Ακρόπολης και η διευθέτηση του θέματος των συμβασιούχων με τη γνωστή τροπολογία της οποίας την επέκταση ζητούν σήμερα και οι ίδιοι οι συμβασιούχοι”. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πανος Παναγιωτοπουλος απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής με τη θητεία του κ. Σαμαρά στο υπουργείο πολιτισμού.
“Από τη μια έχουμε το μουσείο της Ακρόπολης με τη σφραγίδα Σαμαρά και από την άλλη χαώδη κατάσταση με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα στον ιερό βράχο με τη σφραγίδα Παπανδρέου όπου εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς,  πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτοπουλος και επεσήμανε πως ο λαός έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματα του”. 
Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι οι υπάλληλοι του υπουργείο πολιτισμού  διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στη δουλειά, εκτιμώντας αφενός ότι δεν έγινε τίποτα προσβλητικό για την Ακρόπολη και αφετέρου το μεγάλο πρόβλημα το δημιούργησαν τα ΜΑΤ του κ Παπουτσή και τα δακρυγόνα".
Μήνυμα του ιστορικού στελέχους της αριστεράς, Μανόλη Γλέζου μετέφερε η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων  υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για τον άνθρπωο που κατέβασε της γερμανική σημαία απο την Ακρόπολη, όταν έληξε η ναζιστική κατοχή στη χώρας μας. "Ο Μανόλης Γλέζος θεωρεί ύβρι και βεβήλωση την έφοδο των ΜΑΤ στην Ακρόπολη. Αυτός είναι ο πολιτισμός της κυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος".
Για βία και βαρβαρότητα κατήγγειλε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.
"Θα  φτάσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται" τόνισε νωρίτερα ο πρόεδρος του πανελλήνιου σωματείου εκτάκτου προσωπικού του υπουργείου πολιτισμού, Νίκος Χασομέρης. 

Σε κινητοποιήσεις οι πυροσβέστες 

Στο Σύνταγμα βρίσκονται πυροσβέστες της Αττικής οι οποίοι έμειναν εκεί όλο το βράδυ. Έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. 

Σαρώνει ο Καμίνης! Εννέα νοματαίοι συγκεντρώθηκαν!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Μεγάλη συγκέντρωση έγινε στις 19:30 στους Αμπελόκηπους για τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας!
Εννέα (9) ολόκληρα άτομα συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν από κοντά τον κ.Καμίνη.
Η πετυχημένη...

συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο!
Που πας κύριε Καμίνη με τόσο κρύο;

http://fonaklas.blogspot.com/2010/10/blog-post_6726.html

Σε φιάσκο εξελίσσεται το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής

Τον Γιάννη Δημαρά στηρίζει για την Περιφέρεια Αττικής ο Παναγιώτης Φασούλας

Δημόσια δήλωση του Δήμαρχου Πειραία Π.Φασούλα ότι θα στηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Δημαρά, αλλά δεν θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του. Άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο «κόπηκε», λέγοντας πως «ως ένα δημοκρατικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κοιτάξει καλύτερα τις διαδικασίες του».
Ερωτηθείς εάν σκοπεύει να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Φασούλας απάντησε: «Θα δείξει αν θα είμαι στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ καταλαβαίνω ότι με έχουν οδηγήσει στην έξοδο. Στην πολιτική όταν σε χαστουκίζουν, είναι ύποπτο να γυρίσεις το άλλο μάγουλο».
Κεραυνοί Φασούλα μετά το κόψιμό του από το ΠΑΣΟΚ.Επιμένει ότι αποχωρεί από το Κίνημα καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις Μίχα και κομματικών μηχανισμών. Επίσης, στην περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει πλήρως τον Γιάννη Δημαρά, ενώ αναμένεται να κλιμακώσει τη μάχη του κατά του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα. Ο Φασούλας θεωρεί εξαιρετικά προσβλητική την τελική πρόταση του Μ. Καρχιμάκη να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με σταυρό και στη συνέχεια να διοριστεί ως αντιπεριφερειάρχης: «Δεν σκοπεύω να γίνω από δήμαρχος κλητήρας, όπως μου προτείνετε», είπε φανερά εκνευρισμένος ο νυν δήμαρχος Πειραιά.

Μάλιστα, όπως λέει δημόσια, κατάπιε την απόφαση του κόμματος να τον κόψει από μια νέα υποψηφιότητα, παρότι εν ενεργεία δήμαρχος, με την επίκληση από την Ιπποκράτους αρνητικών δημοσκοπήσεων. Όσοι γνωρίζουν τη διαδικασία εκτιμούν ότι ο Φασούλας επιχειρούσε όλο το προηγούμενο διάστημα να έρθει σε επαφή με τον Σ. Ξυνίδη, πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς αποτέλεσμα. «Αν στη διαδικασία αυτή είχε εμπλακεί ο ίδιος ο πρόεδρος Γ. Παπανδρέου και μιλούσε με τον μοναδικό δήμαρχο πολύ μεγάλης πόλης που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ στις δύσκολες εκλογές του 2006, τα πράγματα ίσως είχαν πάρει άλλο δρόμο. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν του συγχώρεσαν ότι στήριξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο», επιμένουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που προβληματίζονται σφόδρα για την επίπτωση στο ψηφοδέλτιο Σγουρού από την απόφαση Φασούλα.
Στο πλαίσιο του πολέμου Φασούλα - ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Αρώνης, νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών του Πειραιά και συνεργάτης του Ψηλού, απέσυρε την υποψηφιότητά του από τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού και αναμένεται να ταχθεί υπέρ του Γιάννη Δημαρά.
Σε ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση βρίσκονται και τα δύο μεγάλα κόμματα για την Περιφέρεια Αττικής.Ο Προβληματισμός επικρατεί στην Ιπποκράτους για τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, ενώ δυσαρεστημένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ από την «αδιαφορία» των βουλευτών να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Βασ. Κικίλια.
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Αύξηση ανεργίας, τον Ιούλιο

Στο 12% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιούλιο εφέτος, από 9,6% τον Ιούλιο 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιούλιο εφέτος οι άνεργοι ανήλθαν σε 607.035 άτομα και αυξήθηκαν κατά 130.328 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2009 (αύξηση 27,3%) και κατά 24.671 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2010 (αύξηση 4,2%)- όταν το ποσοστό ανεργίας ήταν 11,6%.

Παράλληλα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.261.458 άτομα, ενώ το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούλιο εφέτος εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.439.296 άτομα. Ενδεικτικό του προβλήματος είναι το γεγονός ότι οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 52.866 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2009 (μείωση 1,2%) και αυξήθηκαν κατά μόλις 9.473 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2010 (αύξηση 0,21%).

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού εκτιμάται ότι το ποσοστό της ανεργίας το 2010 θα ανέλθει σε 11,6%- από 9,5% το 2009- εκτίμηση που θεωρείται σχετικά αισιόδοξη, δεδομένου ότι κατά το β΄ τρίμηνο εφέτος η ανεργία είχε ανέλθει σε 11,8%. Για τα επόμενα έτη, το προσχέδιο προβλέπει επιδείνωση της κατάστασης, με την ανεργία να ανέρχεται σε 14,5% το 2011, σε 15% το 2012 και σε 14,6% το 2013.

Από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει, επίσης, ότι το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες (15,7% τον Ιούλιο 2010 από 13,8% τον Ιούλιο 2009) συνεχίζει να είναι πολύ υψηλότερο εκείνου στους άνδρες (9,4% τον Ιούλιο 2010 από 6,6% τον Ιούλιο 2009). Ηλικιακά, η μεγαλύτερη ανεργία καταγράφεται στα άτομα 15- 24 ετών με 32,6% (από 23,9% τον Ιούλιο 2009) και στα άτομα ηλικίας 25- 34 ετών με 15,8% (από 12,6% τον Ιούλιο 2009).

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (14,3% τον Ιούλιο 2010 από 9,9% τον Ιούλιο 2009), Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (13,4% από 8,3%), Δυτικής Μακεδονίας (13,3% από 12,3%), Αττικής (13,3% από 9,8%) και Ηπείρου (13% τον Ιούλιο 2010 από 10,6% τον Ιούλιο 2009). Μονοψήφια ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται σε πέντε από τις 13 περιφέρειες της χώρας, λόγω της εποχικότητας της τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για τις περιφέρειες, Νοτίου Αιγαίου με 5,9% (από 8,2% τον Ιούλιο 2009), Βορείου Αιγαίου με 6,2% (από 5,4%), Ιονίων Νήσων με 6,6% (από 3%), Κρήτης με 9,1% (από 6,7%) και Πελοποννήσου με επίσης 9,1% (από 8,4% τον Ιούλιο 2009).

Κυρία Κατσέλη, θέλατε δεν θέλατε το μυστικό σας διέρρευσε...!!

(Είδατε τι σημαίνει να ζείτε στο χάος;)
Η κα Λούκα Κατσέλη βιώνει, με τον πλέον απίθανο τρόπο, το χάος του κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε ημέρα, από τις 5 το απόγευμα και μετά, η υπουργός Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη μαζί με το επιτελείο της και τους πιο στενούς της συνεργάτες μετακινείται – μετακομίζει από το κτήριο του υπουργείου Εργασίας την Κουμουνδούρου στο κτήριο του υπουργείου στη Σταδίου για λόγους ασφαλείας!
Ναι, είναι απίστευτο, είναι όμως ταυτόχρονα και πέρα για πέρα αληθινό. Για να αποφεύγουν την εγκληματικότητα και τους λαθρομετανάστες που σφάζονται μεταξύ τους, εγκαταλείπουν κυριολεκτικά το...χώρο εργασίας τους και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε ένα πιο ασφαλές κτήριο. Μετά φυσικά γυρνάνε στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Δεν μου λέτε κα Κατσέλη, και ο κόσμος που ζει Κεραμικό, Ψυρρή, Βοτανικό, Άγιο Παντελεήμονα, Πλατεία Αττικής και Ομόνοια τι να κάνει; Αυτοί πού να μετακομίσουν; Θα μου πείτε, τι σας νοιάζει εσάς! Εμ, βέβαια τι να σας νοιάζει. Να σώσουμε εμείς το τομαράκι μας κι ας πάνε όλοι οι υπόλοιποι στο διάολο.


(από sarotiko)

Ν. Κακλαμάνης: Προτείνει λύση στον «πόλεμο» ΥΠΕΣ -ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τριμερή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΚΕ προτείνει σύμφωνα με δήλωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, σε μια προσπάθεια να κατευνάζει τα «πνεύματα» μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργού για λήψη ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στη αποχή των εργαζομένων από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Κακλαμάνης:
«Η ρήξη της κυβέρνησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και την μετέπειτα εφαρμογή του Καλλικράτη αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είναι οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Θέλοντας να βοηθήσω στην απεμπλοκή του προβλήματος που πάει να προκύψει προτείνω τριμερή συνάντηση Υπουργείου - ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΚΕ, αντί της «λύσης» των δικαστηρίων, κάτι που πρέπει να χρησιμοποιείται από όλους μας με μεγάλη φειδώ».
aftodioikisi.gr

Ομολογία αποτυχίας από Σγουρό

sgourosM_aftodioikisi Ομολογία αποτυχίας από Σγουρό η ανακοίνωση των Αντιπεριφερειαρχών. Ούτε ένας αυτοδιοικητικός, ούτε ένας από τους παλιούς και το χειρότερο για μια ακόμα φορά η ανακοίνωση δεν βγήκε από τη παράταξη Σγουρού αλλά από το κόμμα (Ιπποκράτους).

Ελλάδα-Ισραήλ 2-1

Ένα εντυπωσιακό γκολ από τον Σαλπιγγίδη, άλλο ένα από τον Καραγκούνη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην 101η συμμετοχή του, ένας σούπερ Φετφατζίδης και ένας... φιλέλληνας διαιτητής, ήταν τα συστατικά για την συνταγή νίκης της εθνικής Ελλάδας κόντρα στο Ισραήλ (2-1), που την φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν δίχως αμφιβολία ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο 20χρονος άσος του Ολυμπιακού μπήκε αλλαγή στο 15' στην θέση του τραυματία Νίνη και αυτή η ατυχία, έκανε μόνο καλό στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας. Ο 20χρονος άσος έδωσε πνοή στην εθνική μας ομάδα με τις εκπληκτικές του ενέργειες και μπαλιές, δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και απέδειξε γι' άλλη μια φορά πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα.
sport24.gr

Κακλαμάνης: Στοπ στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση

Την απομάκρυνση των υπόλοιπων μονάδων ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας και τον δραστικό περιορισμό εισδοχής ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα του...μεταναστευτικού κύματος ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με τον οποίο συναντήθηκαν χθες.

«Εθνικό θέμα χαρακτήρισε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης» ο δήμαρχος, ενώ ο κ. Παπουτσής επισήμανε το γεγονός ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν σχέση με την πίεση των μεταναστευτικών ροών και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας κυβέρνησης, δήμου αλλά και πολιτών για την επίλυσή τους

πηγή

ΤΡΕΜΗ: ΤΗΣ ΨΙΘΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤ' ΑΥΤΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ...

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/10/blog-post_5806.html

Ανέλαβε το Μαρούσι ο Βασίλης Κωνσταντίνου

Ποδοσφαιρική… λύση βρήκε η ΚΑΕ Μαρούσι και πλέον θα προσπαθήσει να βγει από το διοικητικό αδιέξοδο με νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Δίπλα στον παλαίμαχο τερματοφύλακα θα βρίσκονται ο Κώστας Κουτσούκος (αντιπρόεδρος) και τα μέλη Νίκος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης και Παναγιώτης Τζελάλης.
Στη γενική συνέλευση παρόντες ήταν οι Βωβός, Αλεξανδρής, Πατούλης, Κουτσούκος, Σταθούλης και Κωνσταντίνου, ενώ ο Ερασιτέχνης ήρθε σε συμφωνία με τον Άρη Βωβό για την εξόφληση των μηνιαίων δόσεων προς την εφορία, που ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ το μήνα.
«Η πρώτη μας κίνηση είναι να κάνουμε ...απολύμανση. Η προσπάθειά μας ξεκινάει από το μηδέν», δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου, ενώ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κώστας Κουτσούκος, απηύθυναν έκκληση στους επιχειρηματίες της πόλης να βοηθήσουν τη νέα προσπάθεια.

http://stavros-marinis.blogspot.com/2010/10/blog-post_6767.html

Η Ελλάδα του φραπέ..

Ξοδεύουμε το 10% του εισοδήματός μας σε καφετέριες
Λίγο πριν από την «ελληνική κρίση» οι πολίτες στη χώρα μας ξόδευαν κάθε μήνα το 10% του οικογενειακού τους προϋπολογισμού σε καφενεία και εστιατόρια. Η συγκεκριμένη δαπάνη βρίσκεται στο Νο 1 του top-10 των μεγαλύτερων δαπανών των νοικοκυριών στην Ερευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών του 2008 που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τέσσερα μόλις χρόνια, από το 2004 ως το 2008, οι δαπάνες των νοικοκυριών για «καφενεία, εστιατόρια και ξενοδοχεία» αυξήθηκαν κατά 33,4%, περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία δαπανών! Παρά ταύτα το 2008 ο καφές συνοδεύτηκε με λιγότερα τσιγάρα σε σύγκριση με το 2004 (η δαπάνη για προϊόντα καπνού κατέγραψε μείωση), ενώ αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες αποκαλύπτει η μείωση της...

κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.
Η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει τη μεταβολή του καταναλωτικού προτύπου των Ελλήνων λίγο προτού γίνουν αισθητά τα σημάδια της ύφεσης στην οικονομία. Το 2008, χρονιά όπου οικονομία υποτίθεται ότι ήταν «θωρακισμένη» απέναντι στην κρίση, σηματοδοτεί τον επίλογο της δεκαπενταετίας 1993-2008, πριν από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Το 2008 η μεγαλύτερη δαπάνη, κατά μέσον όρο, είναι για εστιατόρια και καφενεία και ακολουθούν οι δαπάνες για είδη ένδυσης, αυτοκίνητα, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, κρέας, καύσιμα, λιπαντικά αυτοκινήτου, καπνό κτλ. Παράλληλα το μικρότερο μέρος των δαπανών αφορά την εκπαίδευση.
Η κατανάλωση (βασισμένη εν πολλοίς στον δανεισμό) άγγιξε «ταβάνι». Το 2008 η μέση μηνιαία καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών ανήλθε σε 2.117 ευρώ καταγράφοντας αύξηση 18,2% σε σύγκριση με το 2004. Ωστόσο ο ρυθμός αύξησης της κατανάλωσης την τετραετία 2004-2008 ήταν μικρότερος (ανεκόπη σχεδόν στο μισό) σε σύγκριση με τον ρυθμό αύξησης την αμέσως προηγούμενη τετραετία. Σύμφωνα με την έρευνα, το διάστημα 2004-2008 η αύξηση σε πραγματικούς όρους, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τη μεταβολή των τιμών, ανήλθε σε 6,8%, ενώ η αντίστοιχη αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών για την περίοδο 1998-2004 ανήλθε σε 12,2%.
Η κατανομή των δαπανών το διάστημα 2004-2008 αποκαλύπτει τη μετατόπιση των εξόδων για διατροφή και για ένδυση- υπόδηση προς τις δαπάνες που αφορούν ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια, στέγαση και μεταφορές. Σε ποσοστά επί του μέσου όρου δαπανών των νοικοκυριών της χώρας, το σχετικά μεγαλύτερο μέρος αφορά είδη διατροφής (16,4%) και ακολουθούν οι δαπάνες για μεταφορές (13,4%), για ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια (10,9%), ενώ το μικρότερο μέρος των δαπανών αφορά την εκπαίδευση (3,1%).
Η μεγαλύτερη άνοδος από το 2004 ως το 2008 καταγράφεται στις δαπάνες για ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφενεία (+33,4%) και για στέγαση- ενοίκιο, ηλεκτρισμός, ύδρευση κτλ.(+30,2%),
ενώ μείωση καταγράφεται μόνο στις δαπάνες για οινοπνευματώδη ποτά και καπνό, η οποία οφείλεται στις δαπάνες για τσιγάρα, και ανέρχεται σε 4,4%.
Οι μηνιαίες ποσότητες ειδών διατροφής που καταναλώθηκαν παρουσιάζουν πτωτική τάση το 2008 σε σύγκριση με το 2004, εκτός των ζυμαρικών (+12,0%) και του κρέατος (+1,4%). Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στα προϊόντα αρτοποιίας (15,9%) και στο γιαούρτι (13,4%).
Από το 2004 ως το 2008 καταγράφεται σημαντική αύξηση από 34% σε 42% των νοικοκυριών που διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή στην κύρια κατοικία τους (μεταβολή αριθμού νοικοκυριών +25,9%), αύξηση του ποσοστού των νοικοκυριών που διαθέτουν τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο (μεταβολή αριθμού νοικοκυριών +16,6%) και αύξηση από 9% σε 13,6% των νοικοκυριών που διαθέτουν χώρους στάθμευσης στην κατοικία (μεταβολή αριθμού νοικοκυριών +54%). Παράλληλα καταγράφεται μείωση του αριθμού των νοικοκυριών που έχουν εξοχικά (3,3%) και σταθερό τηλέφωνο (6,4%).
Παρά την αύξηση της κατανάλωσης οι ανισότητες παραμένουν. Η μέση μηνιαία κατανάλωση των φτωχών νοικοκυριών εκτιμάται στο 27,3% των δαπανών των μη φτωχών νοικοκυριών. Τα φτωχά νοικοκυριά δαπανούν το 30,4% του οικογενειακού τους προϋπολογισμού σε είδη διατροφής, ενώ τα μη φτωχά το 15,5%. Λόγω της σύνθεσης των φτωχών νοικοκυριών (ηλικιωμένοι, ανασφάλιστοι κτλ.) οι δαπάνες για υγεία ανέρχονται σε 8,3% του οικογενειακού προϋπολογισμού τους, ενώ των μη φτωχών σε 6,6%.
Τέλος, ο κίνδυνος φτώχειας απειλεί το 19% του πληθυσμού της χώρας, όταν στον υπολογισμό του δείκτη λαμβάνονται υπόψη μόνο η καταναλωτική δαπάνη με τρόπο κτήσεως αγορά, ενώ μειώνεται στο 16% του πληθυσμού, όταν λαμβάνονται υπόψη όλες οι καταναλωτικές δαπάνες.
Περισσότερα αυτοκίνητα
Η ανοδική πορεία της αγοράς αυτοκινήτου από το 2004 ως το 2008 αποτυπώνεται στην αύξηση κατά 11,5% του αριθμού των ιδιωτικών αυτοκινήτων που κατέχουν τα νοικοκυριά και στην αύξηση (+2,5%) του αριθμού των νοικοκυριών που κατέχουν τουλάχιστον ένα επιβατικό αυτοκίνητο ΙΧ. Το ποσοστό των νοικοκυριών με ένα τουλάχιστον ιδιωτικό αυτοκίνητο σημείωσε την ανωτέρω τετραετία οριακή αύξηση από 66,6% σε 66,9%.
tovima

Κινητοποιήσεις σιδηροδρομικών

Την απόφαση να απαντήσουν στο σχέδιο νόμου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, με σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, πήρε στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε 24ωρη Πανελλαδική Πανσιδηροδρομική απεργία την προσεχή Πέμπτη, 14 του μηνός, ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και 24ωρες επαναλαμβανόμενες Πανελλαδικές Πανσιδηροδρομικές απεργίες, οι ημερομηνίες των οποίων θα καθοριστούν αργότερα.

Η ΠΟΣ απορρίπτει στο σύνολό του το σχέδιο νόμου, γιατί κατά την εκτίμησή της, καταργεί και ιδιωτικοποιεί μεγάλο μέρος του δικτύου και των σημερινών δραστηριοτήτων, ιδιωτικοποιεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκποιεί την ακίνητη περιουσία, καταργεί τις Σ.Σ.Ε., το μισθολόγιο και τους κανονισμούς εργασίας

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τροφοδοτεί, όπως αναφέρει, με κατασκευασμένα ψέματα την κοινωνία, συκοφαντώντας το σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς

anti-news

ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

ΤΡΙΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ

εστάλη από egersis

Λίγο υπερβολικό το βρίσκω αλλά αν έχουν έτσι τα πράγματα είναι σοβαρο.

ΑΓΩΓΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ Μ. ΚΑΨΗ!

ΜOΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Ακόμα και για τον Κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής δια των νομικών συμβούλων του καταθέτει αύριο αγωγή ύψους 1 εκ. ευρώ κατά του δημοσιογράφου Μανώλη Καψή, ο οποίος στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων... του Mega, ανέφερε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού το οποίο παρουσίασε ως το όνομα που εννοούσε ο Γιούνκερ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνεργάτες του Κ. Καραμανλή είδαν και άκουσαν λέξη προς λέξη σήμερα το πρωί τα όσα είπε χθες ο γνωστός δημοσιογράφος και θεωρούν ότι όλα είναι δυσφημιστικά και εντελώς ατεκμηρίωτα. Το επισημάναμε από χθες. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν λες ονόματα. Το είπε ο Καψής και τώρα θα κληθεί να αποδείξει ότι έχει στοιχεία γιαυτά που μετέδωσε...

Λόγια του κρασιού

του Γιάννη Κουριανίδη
Εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
Υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον Στέλιο Παπαθεμελή


Έχοντας ζήσει από κοντά τον «δημόσιο άντρα» Γιάννη Μπουτάρη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μου φαίνεται εντελώς παράλογη και εξωπραγματική η προοπτική να αποτελέσει αυτός ο άνθρωπος τον επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης! Αφήνοντας στην άκρη την αθλιότητα των θέσεων που...
κατά καιρούς έχει διατυπώσει (μετονομασία της οδού Αγίου Δημητρίου ή Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ, …ούτε καν Μουσταφά Κεμάλ, ζώνη πορνό στην δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης, δημιουργία πλατείας «αγνώστου μετανάστη», υπόσχεση ότι μόλις γίνει δήμαρχος θα ... ανατινάξει το νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κ.λπ.), θα εστιάσω στην παρουσία του ιδιαιτέρως στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.
Κατ’ αρχήν είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο κ. Μπουτάρης ηγήθηκε στις εκλογές του 2006 δημοτικής παράταξης που κατάφερε να εκλέξει 3 δημοτικούς συμβούλους, συγκεντρώνοντας ποσοστό άνω του 16%. Πώς «τίμησε», όμως, ο κ. Μπουτάρης την ψήφο όσων τον εμπιστεύθηκαν; Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν ανατρέξουμε στο παρουσιολόγιο του Δημοτικού Συμβουλίου, ελάχιστες φορές θα δει κανείς την υπογραφή του. Αλλά ακόμη και κείνες τις φορές που «τίμησε» με την παρουσία του τις εργασίες του Δ.Σ., φρόντισε να εγκαταλείψει νωρίς-νωρίς τη θέση του, μη περιμένοντας να ακούσει έστω τις απαντήσεις του δημάρχου στα όποια ερωτήματα έθετε προς την διοίκηση του Δήμου! Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση της παρουσίας-απουσίας του ήταν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2010, όταν η «εισήγησή» του περιορίστηκε στο 1,5 (ένα και μισό) λεπτό! Την ίδια τακτική ακολούθησε και σε άλλα σημαντικά ζητήματα (π.χ. νομοσχέδιο «Καλλικράτης»).
Εκ πρώτης όψεως, η ικανότητα ή μη του κ. Μπουτάρη να διαχειριστεί τα δημοτικά πράγματα του σημαντικότερου (γεωπολιτικά τουλάχιστον) Δήμου της χώρας μας θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα των στελεχών της παράταξης που εκπροσωπεί και αυτών που τον επέλεξαν. Δεν είναι όμως, φυσικά, έτσι τα πράγματα...
Ο Γιάννης Μπουτάρης αποτελεί απλώς έναν κρίκο μιας αλυσίδας προσώπων που έχουν τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό της Θεσσαλονίκης, με πρωτεύουσα φυσικά φυσιογνωμία αυτήν του προέδρου της ΔΕΘ, του «ελληνόφωνου» συμπαρουσιαστή του «μακεδονικού αλφαβηταρίου», Γιάννη Κωνσταντίνου. Επειδή, βεβαίως, η θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης δεν είναι δοτή αλλά αιρετή, τα πράγματα δυσκολεύουν. Επιστρατεύθηκε λοιπόν όλο το άθλιο δημοσιογραφικό κατεστημένο, οι εξωνημένες γραφίδες του star system της θεσσαλονικιώτικης «δημοσιογραφίας», με σκοπό να ωραιοποιήσουν την εικόνα του κ. Μπουτάρη, να τον παρουσιάσουν ως μία προοδευτική εναλλακτική προοπτική, μία λύση στα αδιέξοδα της πόλης, τον άνθρωπο με τα καθαρά χέρια κ.λπ. Βεβαίως, ο ίδιος κάνει ότι μπορεί για να αμαυρώσει την εικόνα αυτή, παρουσιάζοντας τον πραγματικό εαυτό του με την κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Το σύστημα όμως επιμένει, επιστρατεύοντας κάθε μέσο που έχει (ακόμη και την ... Μπακογιάννη!), προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του.
Και ο σκοπός του δεν είναι άλλος, από το να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις εν όψει του ξεπουλήματος του ονόματος της Μακεδονίας μας, το οποίο έχει ήδη συντελεστεί και απλώς αναμένεται η κατάλληλη στιγμή για να το ανακοινώσουν. Τότε, ο λαός της Θεσσαλονίκης, ο λαός της Μακεδονίας γενικότερα, θα πρέπει να είναι «ξεδοντιασμένος», χωρίς την τοπική ηγεσία στο πλευρό του και στο πλευρό της πατρίδας. Θα του έχουν μείνει ίσως τα σεβαστά αλλά ηλικιωμένα πλέον στελέχη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, κάποιες πατριωτικές κινήσεις όπως της Ομάδας 21 (με ορισμένες «περίεργες» τελευταία επιλογές κάποιων προσώπων της!) και τέλος τον …. μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο!!!, ο οποίος θα στερείται πλέον των πολιτικών στηριγμάτων του στην τοπική πολιτική ηγεσία.
Με την κατάσταση αυτή να διαμορφώνεται έτσι, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας θα συντελεστεί ουσιαστικά χωρίς αντίδραση. Γι’ αυτό και οι πατριωτικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την αναρρίχηση στον δημαρχιακό θώκο της πόλης ενός ανθρώπου που, εν κατακλείδι, δεν πρόκειται να διοικεί ο ίδιος, αλλά θα είναι απλώς ο αχυράνθρωπος των κέντρων που τον προωθούν και θα βρίσκονται πίσω από κάθε κίνησή του.

taxalia