ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009 ΒΗΜΑ

Γεύμα με σημασία που ελάχιστοι εντόπισαν θεωρώ το χθεσινό, όπου στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις οι κκ. Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός Αμυνας και ο υπουργός Οικονομικών μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ επέλεξαν να συνομιλήσουν για ώρα σε έναν χώρο όπου λογικώς θα περνούσαν σχετικώς απαρατήρητοι από το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο, δηλαδή στο εστιατόριο της Βουλής. Oχι βέβαια ότι το εστιατόριο δεν προτιμούν βουλευτές και δημοσιογράφοι (το αντίθετο!), απλώς ένα πολιτικό γεύμα εκεί θεωρείται κάτι σαν «τυχαία συνάντηση στο κυλικείο», ενώ το ίδιο ακριβώς γεύμα σε εστιατόριο κεντρικού ξενοδοχείου θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και ...έκτακτο δελτίο ειδήσεων. Ετσι, υπό τις ιδανικές συνθήκες μυστικότητας που εξασφαλίζει η κοινή θέα, Γιώργος και Βαγγέλης έφαγαν ψάρι και σαλάτα και συζήτησαν για τις θαυμάσιες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.


▅▅
Συνεχίζεται ο εμβολιασμός των βουλευτών στο ιατρείο της Βουλής, όπου γιατρός ενημέρωσε χθες διακριτικά ότι προηγούνται οι ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες. Αμέσως πετάχτηκε μπροστά ο κ. Κ. Τασούλας . «Είπατε ότι προηγούνται οι ευπαθείς ομάδες, άρα είναι εύλογο ότι προηγούνται οι βουλευτές της ΝΔ» είπε ο βουλευτής Ιωαννίνων. Πάντως όσα εμβόλια κατά του ιού της νέας γρίπης κι αν κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ, δεν πρόκειται να απαλλαγούν από τον ιό της παραμονής στην αντιπολίτευση που τους «κόλλησε» η απερχόμενη ηγεσία τους.


▅▅
Ισως στις ευπαθείς ομάδες να ανήκουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μια που ο κομματικός σχηματισμός πέρασε μια σοβαρή προεκλογική υπαρξιακή κρίση. Καλού- κακού λοιπόν έκανε χθες στο ιατρείο της Βουλής το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης και ο νεότερος πολιτικός αρχηγός της Μεταπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρας. Παρηγορώ όσες θαυμάστριες του Αλέξη θα ήθελαν να του κάνουν εκείνες το εμβόλιο με την πληροφορία ότι δεν έχασαν και τίποτε, αφού η ένεση έγινε στο μπράτσο.


▅▅
Η 98η Σύνοδος του Συμβουλίου Μετανάστευσης μπορεί να έχασε σε λάμψη, αφού δεν παρέστη η ξανθιά (σαν στάρλετ του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών) υφυπουργός Εσωτερικών κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, κέρδισε όμως σε ειδικό βάρος, αφού στη θέση της μίλησε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης κ. Γ. Κακλίκης. Ο πρέσβης μίλησε για τα θετικά αποτελέσματα του Παγκοσμίου Φόρουμ των Αθηνών για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που έγινε στις αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα, για τα οποία- για να είμαι δίκαιος- ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό η υφυπουργός.


▅▅
Μπορεί να το έλεγε ο κ. Π. Ψωμιάδης, αλλά το έκανε ο κ. Ν. Κακλαμάνης. Πληροφοριοδότης μου με ενημερώνει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων θα συζητήσει τη Δευτέρα σχετικά με την έγκριση τοποθέτησης έφιππου ανδριάντα του Μεγαλέξανδρου στην πλατεία Κοτζιά (πλ. Εθνικής Αντίστασης) και ταυτόχρονη μετακίνηση του υπάρχοντος γλυπτού «Θησέας» στην Κορεάτικη Αγορά. Συγχαίρω τον Νικήτα για τη γεμάτη συμβολισμό και νόημα επιλογή του αγάλματος και της τοποθεσίας, αφού η πληθυσμιακή σύσταση της περιοχής της πλατείας Κοτζιά είναι ακριβώς ίδια με εκείνη των ανατολικών επαρχιών της αυτοκρατορίας του Μεγαλέξανδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου