''Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη'', έκθεση ιστορικής σημασίας στη Χάλκη

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μεταβαίνει σήμερα, Παρασκευή 27 Αυγούστου, στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, προκειμένου να παραβρεθεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής 101 Ελλήνων καλλιτεχνών με τίτλο "Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη".
 
Η εν λόγω έκθεση, η οποία συμπίπτει χρονικά με την ανακήρυξη της Κωνσταντινούπολης σε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2010, έχει δύο σκέλη και φιλοξενείται αφενός στο Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινουπόλεως, από τις 28 Αυγούστου έως τις 23 Σεπτεμβρίου, αφετέρου και στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, από τις 29 Αυγούστου έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Το δεύτερο σκέλος σηματοδοτεί το άνοιγμα, για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια, της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
 
Τα εγκαίνια θα τελέσει την Κυριακή 29 Αυγούστου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.
 
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Πολιτισμικού Οργανισμού και διοργανώνεται από την εταιρεία "White Fox". Η επιμέλειά της έγινε από την Ίρις Κρητικού και τη Νατάσσα Μάνου, και τη συνεργασία της "Τεχνόπολις".
 
Με αφορμή τη μετάβασή του στην Κωνσταντινούπολη, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
"Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί γεγονός ιστορικής σημασίας και αποδεικνύει περίτρανα ότι εκεί όπου η επίσημη διπλωματία πολλές φορές αποτυγχάνει, η διπλωματία των πόλεων θριαμβεύει".
 
Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο η έκθεση μεταφέρεται από το "Σισμανόγλειο" και τη Χάλκη, στον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, όπου και θα φιλοξενηθεί σε δυο αίθουσες της "Τεχνόπολις" στο Γκάζι, για ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου