Δημοτικές σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη: νωρίς -νωρίς τα δίδυμα

Δίδυμα Κακλάμανη - Γεννηματά στην Αθήνα και Ψωμιάδη – Βούγια στη Θεσσαλονίκη «βγάζει» η πρώτη δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές το 2010 (FOCUS για τη Real News σε πανελλαδικό δείγμα 1020 ατόμων).

Όσον αφορά την Αθήνα πρώτος από τη ΝΔ στο ερώτημα «ποιος θα θέλατε να είναι υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας» έρχεται ο νυν δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης με 34,9% και ακολουθούν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 16%, η Ελίζα Βόζενπεργκ με 10,5%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 4,4% και η Αλεξία Έβερτ με 2,9%. Πάντως, σχεδόν ένας στους τρεις (31,4%) προτιμούν το «δεν ξέρω/δεν απαντώ), απόρροια προφανώς του γεγονότος ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν φαίνεται να προκρίνει τη λύση Κακλαμάνη.

Από το ΠΑΣΟΚ η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 27,8% και ακολουθούν ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης με 16,2%, ο αντίπαλος του Νικήτα Κακλαμάνη το 2006, Κώστας Σκανδαλίδης (13,6%), η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη με 9,5% και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με 8,7%. Κι εδώ το ποσοστό του «δεν ξέρω/δεν απαντώ» είναι μεγάλο (24,3% ή ένας στους τέσσερις), καθώς ούτε σε αυτή την περίπτωση ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Ψωμιάδης – Βούγιας στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη στο ΠΑΣΟΚ πρώτος έρχεται ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας με 23,1%, ακολουθεί η αντίπαλος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου το 2006, Χρύσα Αράπογλου με 21,5%, ο Θοδωρής Ζαγοράκης με 19%, ή Εύα Καϊλή με 10,3% και ο Διονύσης Σαββόπουλος με 5,9%. Πάντως, και σε αυτή την περίπτωση ένα στους πέντε πολίτες (20,2%) δηλώνει ότι «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Όσον αφορά τη ΝΔ προηγείται ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης (που, ωστόσο έχει δηλώσει την προτίμησή του για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη) και ακολουθούν ο Κώστας Γκιουλέκας (17,6%), η Έλενα Ράπτη (16,9%), ο Στάυρος Καλαφάτης (15,9%) και τελευταίος στην πρώτη πεντάδα ο νυν δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με 13%. Εδώ, το ποσοστό του «δεν ξέρω/δεν απαντώ» πέφτει στο 16,7%.

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5421

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου