Δανία: Στην εντατική το πρωτόκολλο Κιότο

Το Πρωτόκολλο του Κιότο, με το οποίο δεσμεύονται περίπου 40 πλούσιες χώρες να περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, βρίσκεται στη "μονάδα εντατικής θεραπείας" και οι διεθνείς διαπραγματεύσεις για την επέκταση της συμφωνίας έχουν καθυστερήσει, δήλωσε τη Τετάρτη ο υπουργός περιβάλλοντος της Ινδίας.Περισσότερες από 190 χώρες συναντώνται στην Κοπεγχάγη για να συμφωνήσουν στα κύρια σημεία μίας νέας, παγκόσμιας συμφωνίας για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών με την ελπίδα να διασφαλίσουν μία νέα συνθήκη, η οποία θα διαδεχτεί τον επόμενο χρόνο το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες θέλουν να ανταποκριθούν οι πλούσιες χώρες στις υποχρεώσεις τους όπως αυτές ορίζονται από το Κιότο και να υπογράψουν έναν δεύτερο γύρο, αυστηρότερων δεσμεύσεων που θα ισχύουν από το 2013.

Αλλά ο Τζαϊράμ Ράμες είπε ότι πολλές ανεπτυγμένες χώρες "αντιτίθενται σφοδρά" στο Πρωτόκολλο και κάποιες από αυτές θέλουν μία νέα συμφωνία που θα υποχρεώνει όλες τις χώρες να καταπολεμήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

"Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι το Κιότο (το Πρωτόκολλο) βρίσκεται στην εντατική, αν δεν είναι ήδη νεκρό", είπε ο Ράμες στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου