Οριστική ρήξη


Οριστική είναι πλέον η ρήξη του ΣΥΝ με τις υπόλοιπες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε προ ολίγου ο Αλέκος Αλαβάνος.
Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος είπε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στον ελληνικό λαό να τοποθετηθεί για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη, "ενάντια στο Μνημόνιο και σε μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό".
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία να υπάρξει κοινός υποψήφιος, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι "δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αν τοποθετούμασταν με βάση τα κριτήρια της κοινωνίας και όχι με βάση τα κριτήρια προσώπων και ομάδων". 
Υπενθυμίζεται ότι χθες η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία, να στηρίξει τον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο, για την περιφέρεια Αττικής.

Σήμερα Πέμπτη, έχουν κληθεί η Νάντια Βαλαβάνη και ο Θοδωρής Δρίτσας και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία σε κάποια από τα δύο πρόσωπα, θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο των δύο διαφορετικών υποψηφιοτήτων.
Στον ΑΘΗΝΑ 9,84
"Λάθος η εμμονή Αλαβάνου "ή υποψήφιος Περιφερειάρχης ή τίποτα". Δεν ταιριάζει στην κουλτούρα μας η εκβιαστική απαίτηση "ή εγώ ή το χάος". Αν κατέβει υποψήφιος επιλέγει τη διαμόρφωση άλλου πολιτικού σχήματος ανταγωνιστικού στο ΣΥΝ". Αυτό δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Αθήνα 984.
Αναφορικά με την υποψηφιότητα του καθηγητή Εργατικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι, αυτή σηματοδοτεί κάτι θετικό από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί νεοφιλελεύθερη πολιτική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου