Νέα παιδική χαρά από το δήμο Αμαρουσίου

Μία νέα παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Βυζαντίου και Μπραχαμίου παρέδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στους κατοίκους της γειτονιάς των Εργατικών Κατοικιών, στην οποία τα παιδιά θα μπορούν να συναντήσουν τους φίλους τους, χαρούν το παιχνίδι και να περάσουν ευχάριστα στον ελεύθερο χρόνο τους. Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε την έμφαση που δίνει η δημοτική αρχή στην υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων που έχουν στο επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια του, όπως η λειτουργία των 14 πρότυπων Βρεφονηπιακών Σταθμών, η δημιουργία νέων χώρων άθλησης, η λειτουργία νέων παιδικών χαρών με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, κ.α.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

- στη δημιουργία και λειτουργία του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

- στην αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης και στην κατάργηση του παλαιού αντλιοστασίου μέσα στο συγκρότημα των Εργατικών Κατοικιών     

- στην κατασκευή αγωγού ακαθάρτων και στη σύνδεση δεκάδων νοικοκυριών με το δίκτυο αποχέτευσης.

- στα έργα οδοποιίας – ασφαλτόστρωσης και στην τοποθέτηση νέων πινακίδων οδοσήμανσης.    

- Στην ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών και σε αρκετούς δρόμους νέα φωτιστικά χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης , αλλά υψηλής απόδοσης.   

Για το θέμα της τοποθέτησης ανελκυστήρων στις εργατικές πολυκατοικίες ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «διεκδικούμε από τον ΟΕΚ χρηματοδότηση 1, 5 εκ. ευρώ, ώστε να δώσουμε λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του οικισμού. Παρά το γεγονός ότι ο δήμος Αμαρουσίου έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες  μελέτες, το έργο δεν  μπόρεσε να υλοποιηθεί ακόμη από την πλευρά του Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, ώστε η τοποθέτηση των ανελκυστήρων που έπρεπε να είχε γίνει με την κατασκευή των Πολυκατοικιών εδώ και 30 χρόνια να πραγματοποιηθεί έστω και ετεροχρονισμένα.»            

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε σ’ ένα σημαντικό έργο ανάπλασης, που θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στους κατοίκους. Πρόκειται για το νέο  βοτανικό κήπο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή του Κοσμά του Αιτωλού, μετά την κατεδάφιση του παράνομου υπόσκαφου.    

«Τα επόμενα χρόνια – υπογράμμισε ο δήμαρχος -  με τη δική σας δύναμη τη δική σας ετυμηγορία, η πόλη μας θα γίνει πραγματικά ανθρώπινη, πρότυπη πόλη στην Αττική και οι εργατικές κατοικίες στο μόνο που θα θυμίζουν την παλιά συνοικία θα είναι το όνομά τους».

http://www.infoblog.gr/?p=43419

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου