Δόθηκαν οι νέες εντολές από την τρόϊκα, τις ανακοινώνουν αύριο στο λαό με συνέντευξη Τύπου & φεύγουν


ImageΟι νέες εντολές του ξένου διοικητηρίου που έχει αναλάβει από το Μάϊο την διακυβέρνηση της χώρας, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και ως εκ τούτου αναμένεται η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου, που και αυτή όπως και οι δύο προηγούμενες θα καταλήξουν απ'ευθείας στα ταμεία των ξένων τραπεζών είτε ως τόκοι είτε ως χρέη.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τελικό κείμενο των νέων εντολών θα προκύψει εντός της ημέρας, σε νέα συνάντηση που θα έχουν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με τους εκπροσώπους της τρόικας, κατά την οποία θα διευκρινιστούν τεχνικής φύσης θέματα και θα αποτυπωθεί η κοινή βούληση για συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας και των μεταρρυθμίσεων.
Η έκθεση προόδου της τρόικας θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, προκειμένου οι διεθνείς οργανισμοί να αποφασίσουν την εκταμίευση της γ' δόσης του δανείου που ανέρχεται σε 9 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα θα εισηγείται την εκταμίευση της δόσης, ωστόσο θα αναφέρεται στις δημοσιονομικές αποκλίσεις και στις καθυστερήσεις στην εφαρμογή συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων.
Οι κ.κ. Σ. Ντερούζ (Κομισιόν), Π.Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κ.Μαζούχ (ΕΚΤ) προειδοποίησαν ήδη την κυβέρνηση πως τυχόν αποκλίσεις στο κλείσιμο του εφετινού Προϋπολογισμού και νέες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διαρθρωτικών πολιτικών κατά την αξιολόγηση του Φεβρουαρίου ενδεχομένως να αποτελέσουν «ανυπέρβλητο εμπόδιο» στην εκταμίευση της δ' δόσης των 15 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.
Αύριο, Τρίτη, τα στελέχη της τρόικας θα ανανκοινώσουν τις αποφάσεις τους στον ελληνικό λαό σε συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν αποχωρήσουν από την Αθήνα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου