Ιρλανδία: Πρέπει να εξοικονομήσει 11 δισ. ευρώ μέχρι το 2014

Το ποσό των 11 δισ. ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει μέχρι το 2014 η Ιρλανδία αντί των 7,5 δισ. ευρώ που ήταν η αρχική εκτίμηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Irish Times.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης χθες για το γεγονός, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει κάποιου είδους σύγκλιση για τον τετραετή προϋπολογισμό που πρόκειται να καταθέσει τον επόμενο μήνα, και ο οποίος θα περιλαμβάνει το σχέδιο μείωσης του μεγαλύτερου ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Irish Times αναφέρουν πως πηγές από το περιβάλλον της αντιπολίτευσης τονίζουν ότι το ποσό ανέρχεται σε 11 δισ. ευρώ, ενώ η Irish Independent αναφέρει ότι σε ένα worst case σενάριο, το ποσό δεν αποκλείεται να φθάσει τα 15 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών Brian Lenihan έχει ήδη δηλώσει πως πρέπει να βρει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ, που ήταν η αρχική εκτίμηση για τον προϋπολογισμό του 2011, καθώς η οικονομία εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν αρχικά.
Η αντιπολίτευση συμφωνεί ότι η χώρα πρέπει να επαναφέρει το έλλειμμα πίσω στο 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2014.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου