Η αλλαγή είναι στο χέρι μας…

Aνοικτή συζήτηση για τα προβλήματα της βόρειας Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ», μετά από πρωτοβουλία του ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου.

Αυτή η εκδήλωση διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων αποτέλεσε τον έκτο σταθμό μιας σειράς από συζητήσεις που διεξάγονται στις γειτονιές της Καλλιθέας. Η αξιοσημείωτη ανταπόκριση των δημοτών αποδεικνύει τόσο την ανάγκη ενημέρωσής τους για τα ζωτικά προβλήματα της περιοχής όσο και τη διάθεση τους για συμμετοχή και παρέμβαση στα δρώμενα της πόλης.

Μέσα από μια ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα, καταγραφήκαν τοπικά προβλήματα και υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Τα σημαντικότερα ζητήματα που έθιξαν οι πολίτες είναι:

• Η ανύπαρκτη φύλαξη των παιδικών χαρών που βρίσκονται κοντά στο γήπεδο της περιοχής, με αποτέλεσμα αντί για χώροι παιχνιδιού, να έχουν μετατραπεί σε χώρους παραβατικότητας.

• Το πρόβλημα του αγωγού ομβρίων υδάτων στη Χαροκόπου, που σε κάθε βροχόπτωση προκαλεί πλημμύρες σε οικίες και καταστήματα, ενώ δημιουργεί και εστίες μόλυνσης.

• Η μη αξιοποίηση του λόφου της Καλλιθέας για τη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού, όπως έχει συμβεί με όλους τους Δήμους που έχουν περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά.

• Η πλήρης απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Διαμερίσματος, το οποίο δεν προσφέρει καμία υπηρεσία στους δημότες, υποχρεώνοντας τους δημότες να επισκέπτονται το Δημαρχείο ακόμη και για μικρές υποθέσεις τους.

• Η έξαρση της εγκληματικότητας και κυρίως της χρήσης ναρκωτικών στην περιοχή. Τονίστηκε η παντελής αδιαφορία του Δήμου και η αδυναμία του να συντονίσει τους θεσμούς πρόληψης και καταπολέμησης των ναρκωτικών που υπάρχουν στην πόλη.

• Η υπολειτουργία των δημοτικών ιατρείων, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών για πρωτοβάθμια φροντίδα, ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

• Η ανεπάρκεια των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Επισημάνθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία νέων σταθμών, αλλά και για την εφαρμογή αξιοκρατιών και διαφανών διαδικασιών επιλογής των παιδιών.

Οι πολίτες συνεχάρησαν το Δημήτρη Κάρναβο για την εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ουδέποτε ανέλαβε την πρωτοβουλία οργάνωσης αντίστοιχων συζητήσεων. Παράλληλα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το έλλειμμα ενημέρωσης για κάθε δημοτική δραστηριότητα και το παράπονο ότι στη βόρεια Καλλιθέα αισθάνονται πολίτες β΄ κατηγορίας.

Ο Δημήτρης Κάρναβος από την μεριά του ανέπτυξε τον βασικό κορμό των θέσεων του για τα προβλήματα της περιοχής, σημειώνοντας ότι αυτός ο κύκλος διαλόγου με τους πολίτες, που ολοκληρώθηκε με τη χθεσινή εκδήλωση, αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμος στην κατάρτιση του προγράμματός του για την Καλλιθέα. Ενός προγράμματος που διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες, τις επισημάνσεις και τις προτεραιότητες των πολιτών.

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτή η προσπάθεια για μια Νέα Αρχή στην πόλη μας αφορά όλους. Η Αλλαγή στο Δήμο είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι μαζί διεκδικούμε την Καλλιθέα που θέλουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να δούμε την Καλλιθέα να αλλάζει. Η αλλαγή είναι στο χέρι μας».

ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου