Σύννεφα τρόμου πάνω από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ…

Γράφει ο Μαγια

Τα μάτια στο αποτέλεσμα του Νοέμβρη έχουν στραμμένα πλέον κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Αρχίζουν και σκέφτονται με τρόμο τον εκλογικό χάρτη που θα δημιουργηθεί το βράδυ της δεύτερης Κυριακής, καθώς διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Oταν ξεκίνησε η μάχη της προεκλογικής περιόδου, τα προγνωστικά στελεχών του ΠαΣοΚ προέβλεπαν θρίαμβο με κατάκτηση 8-10 περιφερειών και διεκδίκηση όλων των μεγάλων δήμων. Σήμερα το κλίμα έχει αλλάξει, μαζί και τα προγνωστικά. Οι περιφερειακές εκλογές αρχίζουν να μοιάζουν με ντέρμπι. Μιλούν για έξι περιφέρειες και τους δήμους Πειραιά και Πάτρας, κατεβάζοντας αισθητά τον πήχη των προσδοκιών τους.

Οι «σεφ» των εκλογών, Μ. Καρχιμάκης, Ι. Ραγκούσης και Ρ. Βάρτζελη, γίνονται στόχος ομαδικών πυρών καθώς τους............ χρεώνουν ότι, με λάθος επιλογές έβαλαν τη ΝΔ στο παιχνίδι αλλά και ότι, οι επιλογές αυτές έγιναν για να υπηρετήσουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.
Γκρίζα και απαισιόδοξα είναι τα μηνύματα που φθάνουν και στη Ρηγίλλης, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατορθώνει ούτε και τώρα να καρπωθεί τη φθορά της κυβέρνησης, γράφει στο «Βήμα» ο Β. Χιώτης, επισημαίνοντας: «Η ΝΔ προσπαθεί να κρατήσει πολύ χαμηλά τον πήχη, εκτιμώντας ότι έχει διασφαλίσει μόνο την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και του Βορείου Αιγαίου, καθώς και τους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η μόνη ελπίδα της Ρηγίλλης για να αποφύγει την εκλογική πανωλεθρία είναι να επικρατήσει τελικώς ο Ι. Δημαράς στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και να καταγράψει ο Ι. Πλακιωτάκης υψηλότερα ποσοστά από τον Δ. Γιαννουλάκη, τον οποίο υποστηρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι ο Β. Κικίλιας δεν θα κατορθώσει να περάσει στον δεύτερο γύρο».

Αν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ εισπράξουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών τότε είναι βέβαιο πως ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται για την κυβέρνηση κινδυνεύει να γίνει ακόμη δυσκολότερος. Η χιονοστιβάδα της οργής θα αρχίσει να μεγαλώνει επικίνδυνα. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, τότε θα μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση. Αντίστροφα στη Ν.Δ. ένα θετικό αποτέλεσμα θα σταθεροποιήσει σημαντικά τον Α. Σαμαρά, ενώ η ήττα θα ανοίξει ξανά τον «ασκό του Αιόλου».

kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου