Πατούλης: «Το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω»


Δελτίο Τύπου με το τίτλο «Το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω» εξέδωσε ο συνδυασμός «ΜΑΡΟΥΣΙ – Ανθρώπινη Πόλη» ως απάντηση στην ομιλία του επικεφαλής του συνδυαμού «ΜΑΡΟΥΣΙ – Επιστροφή στο μέλλον» Ηλία Γιαννακάκου. Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

Με αφορμή το περιεχόμενο της ομιλίας του κου Γιαννακάκου και τις αναφορές του σε βάρος της Διοίκησης του υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Ανέφερε ότι το Μαρούσι είναι από τους πλέον υπερ-δανεισμένους Δήμους της χώρας.

«Ξέχασε» όμως να πει ότι ο υπερ-δανεισμός αυτός οφείλεται στις Διοικήσεις του χθες, κι όχι στη Διοίκηση Πατούλη. Η «βαριά κληρονομιά» των 280.000.000 ευρώ είναι αποτέλεσμα των επιλογών του παρελθόντος. Επιλογών που είχαν την κομματική στήριξη του ίδιου κόμματος που υποστηρίζει σήμερα και τον κο Γιαννακάκο.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν μπορεί να εξασφαλίσει πόρους.

Αυτό είναι ψέμα. Η αλήθεια είναι ότι η Διοίκηση Πατούλη κατάφερε μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια να εξασφαλίσει περισσότερα από 30.000.000 ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία διατέθηκαν για τη χρηματοδότηση έργων σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά.

Ανέφερε ότι η περιουσία του Δήμου είναι υποθηκευμένη.

Αυτό που «ξέχασε» να πει στους πολίτες  είναι ότι η περιουσία του Δήμου υποθηκεύτηκε την περίοδο πριν το 2007, για να παρθούν τα δάνεια που ουσιαστικά υποθήκευσαν το μέλλον της πόλης. Δάνεια που μας φόρτωσαν οι Διοικήσεις του χθες, οι οποίες επαναλαμβάνουμε ότι είχαν την ίδια κομματική στήριξη με τη δική του.

Ανέφερε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι στοίχημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του Καλλικράτη

Αυτό που «ξέχασε» να πει στους πολίτες  είναι ότι:

α) με την εφαρμογή του Καλλικράτη στο Δήμο Αμαρουσίου, όπως και στους άλλους Δήμους της χώρας, μεταβιβάζονται από την Κεντρική Εξουσία και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που καταργείται, νέες αρμοδιότητες, χωρίς να έχουν όμως μεταβιβαστεί και οι αντίστοιχοι πόροι. Ως Δημοτικός Σύμβουλος που ήταν, γιατί δεν αντέδρασε σε αυτή την πρακτική;

β) Γιατί δεν αντέδρασε όταν από τις αρχές του χρόνου τα έσοδα του Δήμου από την Κεντρική Εξουσία μειώθηκαν  δραστικά ως και 30%, λόγω της περικοπής των Κ.Α.Π.; Γιατί  δεν αντέδρασε στο γεγονός ότι δεν μας έχουν αποδοθεί πόροι που μας οφείλονται από το παρελθόν;

γ) Επίσης «ξέχασε» να πει ότι με βάση τα όσα προβλέπονται από την εφαρμογή του Μνημονίου, τα επόμενα χρόνια θα περικοπούν ακόμη περισσότερο οι πόροι που αποδίδει το Κράτος προς την Αυτοδιοίκηση. Ως εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ως υποψήφιος Δήμαρχος, ας μας πει ξεκάθαρα, συμφωνεί με το Μνημόνιο και όσα αυτό προβλέπει για τη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης; Συμφωνεί με τα όσα προβλέπει για τον αριθμό των εργαζομένων στο θεσμό;

δ) Γνωρίζει ότι ο «Καλλικράτης», που θα εφαρμοσθεί από 1-1-2011, προβλέπει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μπορεί να δανεισθεί ένας Δήμος; Και αν ναι, γνωρίζει ότι αν εφαρμοζόταν το σχέδιο αυτό στο παρελθόν, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα μπορούσε να δανεισθεί από το 2002; Από την περίοδο δηλαδή που άρχισαν να αυξάνονται κατακόρυφα τα ελλείμματα και να δημιουργείται κρίση χρέους στο Δήμο; Αν αυτά τα γνωρίζει, θα καταλάβει ότι ουσιαστικά στα σημερινά αδιέξοδα και στην κρίση δανεισμού του Δήμου οδηγηθήκαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις. Η σημερινή Διοίκηση αυτό που ουσιαστικά έκανε, ήταν να διαχειρισθεί την κρίση αυτή. Γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να την κατηγορεί για την υπερχρέωση του Δήμου.

Στην χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο κριτική των αντιπάλων μας απαντάμε με το έργο μας, απαντάμε με το σχέδιο μας για το Μαρούσι της επόμενης μέρας.

Η επόμενη περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πόλη μας.  Ο Δήμος Αμαρουσίου χρειάζεται μια Διοίκηση:

Ικανή να διεκδικεί πόρους από την Πολιτεία, ώστε να ασκεί τις αρμοδιότητες που της δόθηκαν αλλά και να παράγει έργο για τους πολίτες. Και όχι μια Διοίκηση που θα υποτάσσεται στην Κεντρική Εξουσία.

Έμπειρη και Αποτελεσματική, που δεν θα αφήνει να πηγαίνει χαμένη ούτε μια ευκαιρία για την πόλη.

Έντιμη και διαφανής, που θα σέβεται και το τελευταίο ευρώ των δημοτών.

Και αυτή η Διοίκηση θα είναι του Υποψήφιου Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Ενωμένοι συνεχίζουμε, το Μαρούσι δεν γυρίζει πίσω.

http://www.infoblog.gr/?p=32912

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου