Ερευνες για τον Έλληνα που συνελήφθη με ναρκωτικά στο Μπαλί

Απειλείται με θανατική καταδίκη

Η αστυνομία της Ινδονησίας συνεργάζεται με την Ιντερπόλ πιστεύοντας πως πίσω από την απόπειρα ενός Ελληνοαυστραλού να εισαγάγει 1,7 κιλά μεταμφεταμίνης (Ice) στο Μπαλί, κρύβεται μια...διεθνής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών. Ο ομογενής κρατείται στο αεροδρόμιο του Μπαλί χωρίς ακόμα να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.Αν όμως του ασκηθεί δίωξη και καταδικαστεί, απειλείται με εκτέλεση. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπαλί, Γκέντε Σουγκιανάρ, δήλωσε ότι ελέγχονται όλες οι κλήσεις που έκανε και έλαβε ο ομογενής από το κινητό του. Τη Δευτέρα ο ομογενής ανακρίθηκε επί έξι ώρες.
Στο Μπαλί μετέβηκαν ο γαμπρός του και ένας δικηγόρος από την Αυστραλία. Την υπόθεση έχει αναλάβει, επίσης και ο Ινδονήσιος δικηγόρος Έργουϊν Σίρεγκαρ, ο οποίος είχε αναλάβει και την πολύκροτη υπόθεση της Αυστραλής Σαπέλ Κόρμπι, η οποία βρίσκεται σε ινδονησιακές φυλακές για εισαγωγή μαριχουάνας. Ο κ. Σίρεγκαρ είπε πως ο πελάτης του είναι αθώος και ότι απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της αστυνομίας που του έθεσαν 52 διαφορετικά θέματα.
Ο ομογενής υποστηρίζει πως τη βαλίτσα, στην οποία βρέθηκαν τα ναρκωτικά, του τη "δάνεισε" ένας Ινδός στην Μπανγκόκ με τον οποίο είχε επαγγελματική συνεργασία στο παρελθόν. "Έμαθα για τα ναρκωτικά μόλις τα βρήκε η αστυνομία στο αεροδρόμιο", είπε. Ινδονήσιος αστυνομικός είπε ότι θα ερευνηθούν οι ισχυρισμοί του ομογενή σε συνεργασία με την Ιντερπόλ. "Θα κάνουμε έρευνες σε διάφορες χώρες. Ίσως να υπάρχει διεθνές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών", πρόσθεσε. Αυτή την εποχή δικάζονται στο Μπαλί, με την κατηγορία της εισαγωγής ναρκωτικών, τρεις Αυστραλοί, οι οποίοι απειλούνται με θανατική ποινή.

greece - salonika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου