Ανοιχτή η Ακρόπολη

Ανοιξε για το κοινό λίγο πριν της 12.00 ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού επέστρεψαν στις θέσεις τους.

"Το δικαίωμα της έκφρασης είναι ιερό, αλλά ταυτόχρονα ιερό είναι και το δικαίωμα πρόσβασης στον πλούτο της χώρας που δεν ανήκει σε καμία ομάδα και σε κανένα κόμμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βάζει λουκέτο και να αιχμαλωτίζει μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως η Ακρόπολη" δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε μεν λογικές και θεμιτές τις αντιδράσεις, ωστόσο τάχθηκε εναντίον της αυθαιρεσίας που τραυματίζει, όπως είπε, τη χώρα. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις σε ένα απίστευτο νομικό χάος που φέρει όπως πρόσθεσε την υπογραφή και του σημερινού προέδρου της ΝΔ, όποιος έχει διατελέσει υπουργός πολιτισμού.

“Αυτό που κληροδότησε ο Αντώνης Σαμαράς ως υπουργός πολιτισμού είναι η ολοκλήρωση του μουσείου της Ακρόπολης και η διευθέτηση του θέματος των συμβασιούχων με τη γνωστή τροπολογία της οποίας την επέκταση ζητούν σήμερα και οι ίδιοι οι συμβασιούχοι”. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πανος Παναγιωτοπουλος απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής με τη θητεία του κ. Σαμαρά στο υπουργείο πολιτισμού.
“Από τη μια έχουμε το μουσείο της Ακρόπολης με τη σφραγίδα Σαμαρά και από την άλλη χαώδη κατάσταση με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα στον ιερό βράχο με τη σφραγίδα Παπανδρέου όπου εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς,  πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτοπουλος και επεσήμανε πως ο λαός έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματα του”. 
Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι οι υπάλληλοι του υπουργείο πολιτισμού  διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στη δουλειά, εκτιμώντας αφενός ότι δεν έγινε τίποτα προσβλητικό για την Ακρόπολη και αφετέρου το μεγάλο πρόβλημα το δημιούργησαν τα ΜΑΤ του κ Παπουτσή και τα δακρυγόνα".
Μήνυμα του ιστορικού στελέχους της αριστεράς, Μανόλη Γλέζου μετέφερε η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων  υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για τον άνθρπωο που κατέβασε της γερμανική σημαία απο την Ακρόπολη, όταν έληξε η ναζιστική κατοχή στη χώρας μας. "Ο Μανόλης Γλέζος θεωρεί ύβρι και βεβήλωση την έφοδο των ΜΑΤ στην Ακρόπολη. Αυτός είναι ο πολιτισμός της κυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος".
Για βία και βαρβαρότητα κατήγγειλε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.
"Θα  φτάσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται" τόνισε νωρίτερα ο πρόεδρος του πανελλήνιου σωματείου εκτάκτου προσωπικού του υπουργείου πολιτισμού, Νίκος Χασομέρης. 

Σε κινητοποιήσεις οι πυροσβέστες 

Στο Σύνταγμα βρίσκονται πυροσβέστες της Αττικής οι οποίοι έμειναν εκεί όλο το βράδυ. Έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου