Νέα στέγη για το Λαογραφικό Μουσείο

Σε νέο και λειτουργικό κτήριο θα στεγαστεί το Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βασ. Όλγας 26 & Πλάτωνος 1.

Το νέο κτήριο... έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να φιλοξενεί μουσειακές συλλογές, ενώ πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές της Μουσειολογίας και τις αρχές της Συντήρησης έργων Τέχνης.

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανήμερα της Εθνικής μας εορτής της 28ης Οκτωβρίου στη 1:00 μετά το μεσημέρι.

Στόχος του Μουσείου είναι να αποτελέσει ένα πυρήνα διαδραστικότητας ανάμεσα στην τοπική παράδοση και τη νέα γενιά, τόσο στην πόλη του Αμαρουσίου, όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται περισσότερα από 1500 αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της ιστορίας και της καθημερινής ζωής του τόπου. Η συλλογή παρουσιάζεται σε τρεις θεματικές ενότητες, σε τρία διαφορετικά επίπεδα.

Η πρώτη περιλαμβάνει εκθέματα που αναβιώνουν την ιστορία του Αμαρουσίου, μέσα από τους ανθρώπους που την έγραψαν.

Η δεύτερη αναπαριστά το οικιστικό περιβάλλον και η τρίτη είναι αφιερωμένη στην ενδυματολογική τυπολογία που επικράτησε στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού. Πρόσφατα η συλλογή εμπλουτίστηκε με νέες δωρεές, όπως φωτογραφικό υλικό, εξαρτήματα ενδυμασιών, οικιακά σκεύη, κ.α.

 http://greek-radar.blogspot.com/2010/10/blog-post_1577.html#ixzz12uwsAfKN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου