ΜΑΡΟΥΣΙ «Μαραθώνας: Η μάχη που άλλαξε την ιστορία»

Στο συμβολισμό και τα διδάγματα από τη Μάχη του Μαραθώνα που σήμερα είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην εκδήλωση «Μαραθώνας: Η μάχη που άλλαξε τη ιστορία».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Σωματείο του Ελληνικού Συνδέσμου «Ο Παρθενών» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Η Μάχη του Μαραθώνα έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία για την πόλη του Αμαρουσίου και αυτό γιατί εμμέσως συνδέεται με αυτή ο Μαρουσιώτης Μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης. Ο συμπολίτης μας που στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 τερμάτισε πρώτος στο Μαραθώνιο, τιμώντας τη θυσία των προγόνων μας.           
« Η έκβαση της μάχης του Μαραθώνα γύρισε τη σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας: Οι Πέρσες γνώρισαν την ήττα και οι Έλληνες, σίγουροι πλέον για την υπεροχή και το πεπρωμένο τους, επέζησαν επί τρεις αιώνες στη διάρκεια των οποίων γεννήθηκε ο δυτικό πολιτισμός. Με αυτή την έννοια η Μάχη του Μαραθώνα άλλαξε την ιστορία. Σηματοδότησε τη γέννηση της Ευρώπης. Και 2.500 χρόνια μετά, οι αρχές της ελευθερίας και της ισότητας που γαλουχήθηκαν με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό παραμένουν οι πρωταρχικές αξίες για τη διάρθρωση των κοινωνιών και την αρμονική συμβίωση των λαών» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου