Εκτιμήσεις Πινέρα για τους μεταλλωρύχους

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι 33 μεταλλωρύχοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι από τις αρχές Αυγούστου σε ορυχείο στη βόρεια Χιλή θα βγουν στην επιφάνεια πριν την επερχόμενη περιοδεία του στην Ευρώπη, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου.


    "Ελπίζω να μπορέσουμε να τους σώσουμε προτού αναχωρήσω για την Ευρώπη. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Πινέρα σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.
    "Είμαστε πολύ κοντά στο να τους σώσουμε", πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία θα βγουν στην επιφάνεια οι 33 μεταλλωρύχοι που έχουν παγιδευτεί από τις 5 Αυγούστου 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στο ορυχείο Σαν Χοσέ.
Ο Πινέρα αναμένεται να αναχωρήσει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου για μία περιοδεία στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.
Οι δηλώσεις του έρχονται την ώρα που ένα από τα τρία φρεάτια διάσωσης δεν απέχει παρά 200 μέτρα από τους μεταλλωρύχους, όπως δήλωσε χθες Κυριακή ο επικεφαλής μηχανικός Άντρες Σουγκαρέτ.
Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου φρεατίου θα χρειαστούν "7 με 10" ημέρες για να ενισχυθεί με σωλήνες δια μέσου των οποίων θα περάσει ο κλωβός που θα ανεβάσει έναν έναν τους μεταλλωρύχους στην επιφάνεια, υπογράμμισε ο υπουργός Ορυχείων Λόρενς Γκόλμπορν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου